Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Supertalangen gör OS-debut: "Känns overkligt"

Sverige

Hanna Bennison tar plats i den svenska OS-truppen.
Rosengårds centrala mittfältare gör därmed sitt första mästerskap i landslaget.
- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Bennison till Fotbollskanalen.

5:03
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Gerhardsson presenterar truppen i spelaren ovan.

Under tisdagen presenterade Peter Gerhardsson den svenska OS-truppen. Totalt rör det sig om 18 spelare och fyra reserver. En av de 18 ordinarie spelarna är den 18-åriga talangen Hanna Bennison. Hon gjorde landslagsdebut redan som 17-åring, men gör nu mästerskapsdebut.

- Det känns nästan overkligt. Det är ju en dröm som går i uppfyllelse när man fick kallelsen. Det är en magisk känsla, säger en lycklig Hanna Bennison till Fotbollskanalen.

2020 utsågs hon till världens bästa kvinnliga talang enligt Goal.com. Bennisons karriär har pekat spikrakt uppåt. Hon står på blott åtta landskamper inför mästerskapet, som hon tror kommer bli något annat än det hon upplevt hittills.

ANNONS

- Dels att det är ett så stort mästerskap och så viktiga matcher. Det har jag inte riktigt upplevt innan. Och hela grejen med olika länder, olika idrotter och hela grejen med OS. Det är häftigt, säger hon.

Hennes Rosengård leder damallsvenskan efter tio matcher.  Hon har gjort två mål och en assist den här säsongen. För egen del är hon inte helt nöjd med inledningen. 

- Jag har jobbat på bra och gör mitt bästa och utvecklas hela tiden. Men sen hade jag väl hoppats på lite mer speltid än vad jag fått. Men jag tycker ändå att jag har gjort det bästa jag kan.

Trots hennes unga ålder och blygsamma erfarenhet i landslaget vill hon vara med och tävla på riktigt.

- Jag känner verkligen att jag vill vara med på riktigt och ta en startplats. Det är många bra spelare med så det kommer bli tufft. Men jag vill spela, säger hon.

ANNONS

USA direkt i premiären, vad tänker du kring det?
- Väldigt rolig match. Tufft givetvis, USA är ett otroligt bra lag. Men jag tror att det kommer bli en jämn och tuff match men roligt att få möte ett så bra lag direkt, avslutar Bennison.

Publicerad 2021-06-29 kl 12:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto