POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Mexikos luriga taktik på hörnor mot sig - stannar med tre spelare: "Vi måste få avslut"

Foto: Bildbyrån.

JEKATERINBURG. Sverige har VM:s längsta trupp. Mexiko den tredje kortaste.
Men ändå varnar Tom Prahl för fasta situationer.
- Mexiko hanterar detta och vänder det i stället till en fördel och kontrar, säger han.

På onsdag spelar Sverige mot Mexiko i en match där det för båda lagen handlar om att knipa en slutspelsplats. En sak som Janne Anderssons landslag tror blir viktigt är fasta situationer. Blågult har nämligen VM:s längsta trupp, tillsammans med Serbien, Tyskland och Island, medan Mexiko har den tredje kortaste. Men ändå varnar scouten Tom Prahl för motståndarens taktik när man har hörnor mot sig.

- Mexiko har ju inte släppt in några mål på fasta situationer trots att man lämnar kvar ganska många spelare på vår planhalva. Man stannar oftast med tre spelare, säger han.

- Så det ser ganska tunt ut i straffområdet men man har inte blivit straffade någon gång av alla matcherna som jag har sett. Mexiko hanterar detta och vänder det i stället till en fördel och kontrar. Det blir en nyckel för oss att avsluta våra fasta situationer.

Hur måste Sverige tänka när man har hörna?
- Man kan ju inte trycka fram hur mycket folk som helst på fasta, det är inte hälsosamt. Vi kan ju inte stanna kvar med två spelare när Mexiko har tre. Det gäller att få till ett avslut.

Andreas Granqvist:

- Jag tror att fasta situationer kommer att bli en stor nyckel. Vi har visat att vi är väldigt bra på det, säger Andreas Granqvist och får medhåll av Isaac Kiese Thelin:

- På fasta situationer har man ett övertag om man är större. Vi har kommit till mycket avslut på fasta situationer under VM så vi ska fortsätta på det sättet. Det är en av nycklarna, säger Kiese Thelin.

Publicerad 2018-06-27 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå