POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Sverige ser svagheter i Mexikos försvarsspel: "Sydkorea skapade en hel del"

Foto: Bildbyrån.

JEKATERINBURG. Mexikos offensiv har varit vass.
Men Sverige är inte lika imponerade över deras defensiv.
- Sydkorea klarade av att skapa en hel del, säger Ola Toivonen.

Mexiko har imponerat och besegrat Tyskland med 1-0 och Sydkorea med 2-1 och framför allt offensiven med snabba omställningar har varit vass. Tom Prahl har scoutat onsdagens motståndare och tror att Sveriges sätt att spela kan bli jobbigt för Mexiko.

- Det blir intressant hur man hanterar ett lag som spelar som Sverige gör, det finns ju inte så många lag i världen som spelar som Sverige gör, det är egentligen bara Island, Norge och Sverige som spelar ett renodlat positions- och zonspel. Det är inte Mexiko så vana vid, för mycket av deras sätt att spela på bygger på att man möter lag som markerar själv, så det kan bli lite problematiskt för dem att hitta de här ytorna, säger Prahl.

- Man roterar, man har ett enormt tålamod i sitt bollinnehav, det är långa anfall när man väl får tag i bollen. Mittfältarna roterar och man går runt, ytterrbackar kommer upp och anfallare går in. Jag tror mycket av det ligger i att man möter markeringslag i vanliga fall, då får man betalt för det. Men det är inte säkert att man får betalt för det mot ett lag som Sverige som ligger i sina positioner och kanske inte lockas att flytta sig så mycket.

Lurar man inte Sverige så lätt?
- Nej jag tror inte att man gör det.

Hur ser du på att de mexikanska spelarna är så snabba?
- De mexikanska spelarna sprintar in i alla dueller och känns väldigt vältränade. I förhållande till de nordiska länderna är Mexiko betydligt kvickare, rappare och snabbare.

- Men om det inte finns plats att springa på så är det inte hela världen hur snabba deras spelare är, då kan du få springa hur fort du vill, det gör ju inget. Så länge vi ligger rätt som vi har visat så länge att vi är väldigt bra på så tror jag absolut att vi har en bra chans.

Ola Toivonen är imponerad över Mexikos offensiv, men ser även svagheter.

- Deras försvarsspel är något vi ska utnyttja. Jag tycker att Sydkorea klarade av att skapa en hel del, säger Toivonen.

Toivonen ser alltså svagheter i Mexikos försvarsspel. Då är det givet att ställa frågan till Tom Prahl om han ser samma sak. Men scouten undviker att svara på frågan och det kanske säger en del?

- Det är klart att jag skulle kunna stå här och spekulera i massa saker om det, men jag bara konstaterar att ett markeringsspel har sina fördelar och sina brister. Det finns problem i alla spelsätt. Det går säkert att hitta på någonting.

Publicerad 2018-06-27 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå