Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Platini-bråk stoppar Olsson från Lagrell-post

NELSPRUIT. Lars-Christer Olsson vill ersätta Lars-Åke Lagrell.
Men många tror att Olssons konflikt med Platini gör honom olämplig som förbundsbas.
- Jag är beredd att hjälpa Lars-Christer med det, säger Lagrell till fotbollskanalen.se.

Om ett drygt år lämnar Lars-Åke Lagrell posten som ordförande i Svenska Fotbollförbundet.
Kampen om att ta över efter det har blivit mer och mer offentlig efter att fotbollskanalen.se avslöjat att Bengt Madsen och Gunnar Larsson driver Karl-Erik Nilsson.

- Det är inte konstigt, när några kliver fram med en kandidat, då är det givetvis naturligt att även de andra kandidaterna bekräftar att de fått frågan av valberedningen, säger Lars-Åke Lagrell.

- Det kommer givetvis att vara fler kandidater, som det alltid är, men när väl valberedningen gjort sitt val så brukar alla enas till årsmötet. Viktiga är att valberedningen ställer de olika kandidaterna mot varandra.

Fotbollskanalen.se erfar att valberedningen i höstas bestämde sig för att intervjua fem kandidater: Karl-Erik Nilsson, Susanne Erlandsson, Jörgen Eriksson, Lars-Christer Olsson samt Bosse Johansson.

Elfsborgs-basen Johansson tackade nej till intervju – men de andra fyra vill ta över efter Lagrell.

Förre Uefa-vd:n Lars-Christer Olsson har stöd från SEF-ledningen som anlitat honom som konsult för att höja allsvenskan, men motståndarna menar att hans konflikt med Uefa-presidenten Michel Platini gör honom omöjlig.

Bakgrunden är att Uefa-vd:n Olsson kampanjade för sittande presidenten Lennart Johansson i Uefa-valet 2007 men Johansson fick stryk av Michel Platini som omedelbart avskedade Lars-Christer Olsson.

- Han behöver klara ut sina relationer med Platini, så är det. Men jag var också på andra sidan i kampen och det löste jag och Platini tio dagar efter valet och vi har oerhört bra förbindelser efter det, säger Lars-Åke Lagrell.

Kan det stoppa Lars-Christer Olsson från att bli svensk förbundsbas?
- Jag tror inte det behöver betyda något. Jag är beredd att hjälpa Lars-Christer med Platini. Övertygad om att det går att lösa.

Är Lars-Christer Olsson en bra efterträdare till dig?
- Jag vill inte lägga mig i det. Jag sade på ordförandekonferensen att det är de som ska vara med i framtiden som ska bestämma vem som ska bli ordförande.

Publicerad 2011-01-23 kl 13:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons