Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord: "Jag bröt ihop totalt"

Sverige (dam)

Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

5:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se interjvun med Caroline Seger efter jubileumsmatchen i spelaren ovan.

Caroline Seger har nu gjort 215 landskamper för Sverige, då hon startat Sveriges match mot Australien under måndagen. Det innebär att hon därmed har gått om Therese Sjögran för flest landskamper på damsidan i Sverige samt Birgit Printz och Therese Sjögran för flest landskamper i Europa.

Caroline Seger debuterade för Sverige 2005 mot Tyskland i Algarve Cup. Sedan dess har det blivit sju mästerskap i den svenska landslagströjan där hon vunnit ett OS-silver och två VM-brons.

Inför matchen hyllades den svenska landslagskaptenen i en ceremoni där hon mottog blommor av landslagschefen Marika Domanski Lyfors och Therese Sjögran, och var märkbart rörd och tårögd.

ANNONS

Landslaget gav även dem en hyllning till Seger när de gemensamt höll upp en banderoll med budskapet ”Du skapar historia - vi är ditt lag”.

- Jag kunde inte säga så mycket, säger Seger om det emotionella mötet med före detta lagkamraten Therese Sjögran och fortsätter:

- Jag bryter ihop lite. Sedan säger hon att jag ska titta upp på läkaren, där min familj var, och då bröt jag ihop totalt. Det fanns inte så mycket ord där och då. Sedan är jag jätteglad att hon kom, det betyder jättemycket. Nu är jag ju förbi, så hon sa till mig: "Stort grattis, nu är du störst". 

SvFF-topparna Karl-Erik Nilsson, ordförande, och Håkan Sjöstrand, generalsekreterare, fanns dock inte med på plats, då de inte hann tillbaka från herrlandslagets match i Sevilla i tid för damlandslagets match mot Australien.

Publicerad 2021-06-15 kl 21:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto