SPELARBETYG: Lindahl och offensiv trio bäst i Sveriges nya kvalseger

MISKOLC. Sverige bortaslog Ungern med 5-0 i EM-kvalet.

2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Hedvig Lindahl
Räddade Sverige flera gånger om under den första halvleken genom att göra ett par riktigt svettiga räddningar. Nollan och ett mycket bra utfört dagsverke. Ser ut att ha konserverat VM-formen från i somras.

Madelen Janogy
UT 62. Uträttade inget speciellt i den första halvleken. Var absolut inte dålig - men det var i inledningen av den andra hon fick utdelning. Först gjorde hon 2-0 till Sverige efter ett riktigt solonummer och därefter 3-0 efter att hon mött Sofia Jakobssons inlägg perfekt. Avgörande spelare för de tre svenska poängen.

Kosovare Asllani
Som vanligt navet i den svenska offensiven. Slog frisparken till 1-0 och var med i uppbyggnaden till båda Janogys mål. "Kosse" var som vanligt riktigt bra.

Sofia Jakobsson
Ett offensivt hot för Sverige på sin högerkant. Slog ett fantastiskt bra inlägg till Sveriges 3-0 och fick även bli målskytt till 4-0. Bra insats.

Magdalena Eriksson
Den av mittbackarna som utmärkte sig i Blågult. Inte minst på grund av det fina 1-0-målet. Bra i försvarsspelet och besitter en fin uppspelsfot.

Nathalie Björn
Passningsskicklig och spelade ofta på ett och två tillslag, med framgång. Bolltrygg och spelade lite småfult. Bra match av Björn som fick chansen från start då både Seger och Rubensson saknades.

Hanna Glas
Mer involverad i spelet än Jonna Andersson, men blandade bra aktioner med dåliga. Godkänt.

Linda Sembrant
Ingen match som kommer gå till historien för Sembrants del - varken i positiv eller negativ bemärkelse. Kom lite snett på någon av Ungerns farliga lägen i första halvlek, hade bättre koll i andra.

Jonna Andersson
Höll allt som oftast rent på sin kant och spelade stabilt i försvarsspelet. Bidrog inte lika mycket offensivt.

Stina Blackstenius
UT 73. Var ganska osynlig matchen igenom och kom inte till många lägen. Såg lite trög ut stundtals. Inte dålig men heller inte mer än godkänd.

Fridolina Rolfö
IN 62. Tillbaka efter långa skadeproblem, vilket så klart är oerhört viktigt för Sverige. Hann inte komma in i spelet särskilt mycket, men var med och låg bakom sista målet.

Julia Zigiotti Olme
Nej, det här var inte GFC-spelarens afton. Slarvade mycket och tappade flera gånger boll i farliga lägen, framför allt i den första halvleken. Kom inte alls till sin rätt, varken defensivt eller offensivt.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Lina Hurtig (In 73), Loreta Kullashi (In 82).

Publicerad 2019-10-04 kl 22:23