Mittbacken var rejäl i dueller och tog initiativ offensivt. Försökte leda genom aktioner. Förgäves.

Robin Olsen
Målvakten kan knappast lastas för målen.

Linus Wahlqvist Egnell
UT 75. Högerbacken hann inte hem vid 2-0-målet och sattes på större prov nu än mot Estland. Inledde bra som övriga laget.

Ken Sema
Var en frisk fläkt offensivt och slog exempelvis ett bra inlägg till Gyökeres i första halvlek. Men vänsterbacken hade det tuffare defensivt än mot Estland. Svag tvåa.

Albin Ekdal
UT 64. Fick ta ett stort defensivt ansvar. Kämpade, slet och vann dueller på mittfältet. Också en del bra aktioner med boll, som direktpassningen så att Linus Wahlqvist fick bra läge i Österrikes straffområde. Såg ut att ha ont och mattades i andra halvlek. Klev av efter 64 minuter.

Dejan Kulusevski
Oerhört bra i första halvlek och hade då ett stort övertag på Österrikes vänsterback. Slog flera farliga inlägg, till bland annat Isak och Lindelöf, som det blev farligt på. Men när Sverige inte fick in bollen så började Kulusevski överarbeta och dribbla i farliga lägen - och det straffade sig. Tappade boll när han försökt dribbla centralt så att Österrike kontrade in 0-2, och samma sak kort efteråt så att bortalaget kom fyra mot två.

Jens Cajuste
UT 75. Startade matchen jättebra och vann dueller och tog ett defensivt ansvar. Men gick ner i kvalitet i andra halvlek. Blev bland annat helt överspelad innan Österrike fick straff och gjorde 3-0.

Viktor Gyökeres
Bra insats i första halvlek och kämpade och slet i både försvar och anfall. Var fysisk och gav laget en uppspelspunkt och även ett djupledsspel. Fick inte till det med nicken efter Semas fina inlägg.

Jesper Karlsson
IN 64. Försökte bidra med kreativitet men yttern fick inte till någon slutprodukt.

Samuel Gustafson
IN 64. Mittfältaren fick ett bra skottläge som han brände. Bra med boll.

Alexander Isak
UT 83.
Saknade det sista avgörande. Var nära ett par gånger men fick inte till det i de avgörande momenten. Hade ett bra nickläge i första halvlek, men fick inte till det då heller.

Isak Hien
Kladdig med boll, kom inte åt Gregoritsch vid 1-0, svag rensning vid 2-0 och orsakade straffen till 3-0. En tung kväll för mittbacken.

Emil Forsberg
UT 64. Landslaget har genom åren varit vana vid att Forsberg har varit avgörande och gjort poäng. Men nu går det tyngre. Fick inte till det mot Estland och inte heller mot Österrike. Hade ett bra inlägg i början av matchen så att Isak blev fri och nickade, men efter det klarade han inte av att skapa chanser. Lojt försvarsspel innan 0-1-målet.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Emil Holm (IN 75), Viktor Claesson (IN 75), Robin Quaison (IN 83).