-

-

-

Viktor Gyökeres
Var den som var där när det hettade till. Var nära i första halvlek efter en tilltrasslad situation där bollen räddades på mållinjen. Sedan en chans i andra halvlek efter inspel av Cajuste. Bra driv från mittplan och till straffområdet så att en motståndare fick rött kort.

Dejan Kulusevski
Kulusevski ville något och han hade bra inställning. Jobbade och försökte få med sig lagkamrater. Bra inlägg över försvaret så att Forsberg fick läge vid bortre stolpen. Fick en bra boll av Gustafson där han kunde gjort det bättre.

Linus Wahlqvist Egnell
UT 60. Intetsägande insats av högerbacken. Gjorde inte bort sig defensivt, men bidrog inte heller nämnvärt i offensiven.

Viktor Claesson
IN 60. Försökte bidra med pigga ben och löpmeter. Men hann inte uträtta något speciellt.

Emil Krafth
IN 60. Högerbacken kom in med energi och löpte exempelvis sig till ett bra läge i 70:e minuten men då blev avslutet för svagt.

Victor Nilsson Lindelöf
Kaptenen satte sitt lag i en tuff sits när han tidigt gav bort 1-0 till Azerbajdzjan. En ovanligt svag landskamp av mittbacken.

Mattias Svanberg
Började på en kant, vilket inte är hans bästa position, något som syntes. Hade svårt att komma in i matchen. Flyttade sedan in som central mittfältare när det stod 0-2, blev mer involverad men utan att glänsa.

Emil Forsberg
Hade en frispark som var hård och rakt på som målvakten fick problem med och styrde upp i ribban. Sedan var det inte mycket mer i chansväg. Lyckades inte visa upp sina snabba fötter och kombinationsspel.

Robin Olsen
Målvakten kom ut lite fel vid 1-0-målet, när han försökte göra sig stor. 2-0-målet kunde han inte göra något åt. Bra utkast vid situationen då Gyökeres ordnade ett rött kort. Hängde inte med vid oväntade 3-0-skottet.

Filip Helander
En tung kväll för mittbacken. Försökte ställa Azerbajdzjan i offside och tappade därför bort målskytten Dadasov vid 2-0.

Ken Sema
Slet hårt men vänsterbackens kvalitet med boll och vid inspel var för svag för att han skulle kunna skapa något offensivt.

Jens Cajuste
UT 75.
Det var mycket halvdant och sällan två bra aktioner i rad. Till exempel var det situationer där Cajuste vann boll, men där han sedan slog bort passningen. Hade en bra löpning in i motståndarens straffområde och inspel till Gyökeres.