Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

SPELARBETYG: Svenskduo underkända - här är betygen efter kollapsen mot Turkiet

Sverige (herr)

STOCKHOLM. Sverige föll ihop fullständigt och förlorade mot Turkiet med 2-3.
Här är Fotbollskanalens betyg.

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Sverige ledde i kväll med 2-0 mot Turkiet, men tappade i slutet av andra halvlek och föll med 3-2 i landslagets premiärmatch i gruppspelet i Nations League. 

5 - Världsklass
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

-

Isaac Kiese Thelin
Tog chansen. Gjorde 1-0 efter att han tagit hand om sin egen retur. Passade även till Claesson innan 2-0. Hade också en riktigt bra skarv till Berg som blev fri men missade. Vann det mesta i luften.

Viktor Claesson
Bra fysik, fart och irrationell. Bra prestation när han stänkte in 2-0-målet. 

Victor Nilsson Lindelöf
Var bäst i backlinjen, men betyget faller då laget föll ihop och släppte in tre mål. Styrde under större delen av matchen backlinjen och försvarsspelet. Lugn, klok och låg oftast rätt. 

ANNONS

Ludwig Augustinsson
Spelade fram till 1-0-målet när han nickade fram Kiese Thelin. Bra defensiv insats och koma också med upp ett par gånger. Följsam och tog bra beslut.

Robin Olsen
Släppte in tre mål. Fick inte tillräckligt med hjälp av sina lagkamrater och kan inte lastas riktigt för något av målen.

Mikael Lustig
UT 78. Startade matchen svajigt och hade flera slarviga passningar som gjorde att Turkiet kunde ställa om. Men spelade upp sig till en trea. Blev bättre i passningsspelet och vann en del dueller.

Sebastian Larsson
La snyggt upp för 1-0 med en fin boll ut på vänsterkanten till Augustinsson som nickade in bollen till målskytten Kiese Thelin. Bra arbetsinsats och bra passningsspel.

Albin Ekdal
UT 56. Bra aktion när han väggspelade med Durmaz och la upp för Berg som dock missade. Men verkade annars märkt av sjukdom. Var knappt med i matchen.

ANNONS

Jimmy Durmaz
Ut 71. Var delaktigt i flera farliga lägen, bland annat var det han som hittade in till Larsson innan 1-0, och han väggade sedan fint med Ekdal innan Berg fick ett jätteläge. Fick, precis som sina lagkamrater, en tuff start, men hittade sedan in i matchen och spelade upp sig.

Oscar Hiljemark
IN 56. Kämpade och försökte. Fick försvara mycket och blev nertryckt.

Pontus Jansson
Hade ett par jobbiga situationer. Ramlade så att Turkiet kunde komma igenom och var nära att göra 2-2. Var sedan med i situationen som ledde till 2-2-målet. Och hann inte fram till situationen när Turkiet avgjorde till 3-2.

Marcus Berg
Det ville sig inte i de avgörande lägena. Hade två bra chanser. Först gjorde han det bra och lyfte över en motståndare, efter Kiese Thelins fina skarv, men borde sedan gjort det bättre och missade. Sedan nära igen efter fint förarbete av Ekdal och Durmaz. 

ANNONS

Spelade för kort tid för att betygsättas: Marcus Rohdén (IN 71), Emil Krafth (IN 78).

Publicerad 2018-09-10 kl 22:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto