POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

SPELARBETYG: Två svenska hjältar får femmor - se alla betygen

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

JEKATERINBURG. Sverige besegrade Mexiko med 3-0 och vann gruppen.
Då fick två spelare femma i betyg.
Här är Fotbollskanalens betyg.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Victor Nilsson Lindelöf
Visade återigen väldigt hög klass. Hela tiden lugn och klok. Bra i presspelet, resolut i duellspelet och fina fötter. Klass rakt igenom.

Andreas Granqvist
Ännu en hjälteinsats av "Granen". Var en klippa i försvaret och förlorade inte en duell. Stark, pådrivare och ovärderlig vilja. Klev fram i ett pressat läge och satte snyggt och säkert straffen till 2-0.

Sebastian Larsson
UT 57. Tog kampen på det centrala mittfältet och gick in rejält i situationerna. Bra bollvinnare och härlig arbetsinsats. Lugn och klok med bollen. Bra frispark i början av matchen över hela Mexikos försvar till Berg som var nära att nicka fram till Granqvist.

Marcus Berg
UT 67. Fixade straffen till 2-0 och var delaktig i 1-0. Viktig insats offensivt och även defensivt där han gjorde ett stekt jobb och bröt en del uppspel. Nickade fint fram ”Granen” efter och en halv minut.

Mikael Lustig
Svår utmaning med duktige Lozano, men Lustig hade full koll på honom. Väldigt bra i defensiven och slog även ett farligt inlägg över hela Mexikos försvar till Berg som var nära. Hade velat se lite mer i offensiven för en femma i betyg.

Ludwig Augustinsson
Bättre och bättre för varje match. Lurig match mot kvicka motståndare men ”Ludde” gjorde det väldigt bra. Kom äntligen med bättre i offensiven och det betalade sig i ett oerhört viktigt 1-0-mål.

Albin Ekdal
UT 80. Kämpade och slet och tog ett tungt jobb för laget på mitten. Bra på att hålla i bollen och slog inte bort många passningar. Hade önskat lite fler längre passningar.

Ola Toivonen
Gjorde ett väldigt starkt jobb i defensiven och var uppe i anfallet och bröt uppspel och nere i eget straffområde och nickade undan bollar. En stark och viktig laginsats. 

Robin Olsen
Satte inte på så många prov. Gjorde det han skulle. Visade pondus och säkerhet.

Viktor Claesson
Kämpade och slet. Starkt jobb i defensiven. Fick dock inte ut så mycket framåt och blandade gav en del. Missade ett avslut och det var för väl eftersom bollen hamnade hos Augustinsson som gjorde 1-0.

Emil Forsberg
Saknade som tidigare rappheten i steget, som han innan VM visat att han har. Hade en farlig frispark. Men det ville sig inte i den här matchen heller. Tog en hel del felbeslut, gick på något svårt avslut när han borde ha tagit in bollen i farligt läge. Sköt över på ett väldigt bra läge. Slog bort en del bollar. Bättre i defensiven och vann en hel del boll.

Gustav Svensson
IN 57. Kom in och gjorde det han skulle. Låg rätt i position och släppte inget bakom sig.

Isaac Kiese Thelin
IN 67. Stark i luften och nickskarvade vidare innan 3-0.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Oscar Hiljemark (IN 80). 

Sveriges åttondelsfinal visas i TV4 och streamas på C More. Avspark klockan 16.00 tisdag den 3 juli.

Publicerad 2018-06-27 kl 18:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå