Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarna medger bakslag i EM-uppladdningen - kan inte spela kort och umgås på samma sätt

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testade positivt för covid-19 - då ändrades regler och rutiner på spelarhotellet.
Nu medger spelarna att det blivit ett bakslag i uppladdningen inför Spanien-matchen.
- Självklart tar det lite fokus, det är inget snack om saken att det inte är helt optimalt när det blir så här, säger Sebastian Larsson.

2:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas ett klipp där Sebastian Larsson pratar om hur coronakaoset i Blågult varit.

I tisdags inledde landslaget sin samling i Göteborg med en presskonferens där det bekräftades att Dejan Kulusevski testat positivt för covid-19. Kort efter stod det klart att även Mattias Svanberg testat positivt. Kulusevski befinner sig isolerad i Stockholm och Svanberg är instängd på ett av spelarhotellets rum i Göteborg.

Det har gjort att landslaget har stramat åt reglerna för övriga spelartruppen.

Från början var tanken att man skulle han en så kallad "players lounge" på hotellet där spelarna skulle kunna umgås och aktivera sig med spel och annat.

Men nu riskerar man ingenting och vill undvika att fler smittas. Nu berättar Sebastian Larsson och Marcus Berg om de oroliga dygnen som har varit.

ANNONS

- Visst har det varit lite annorlunda. Vi har tajtat åt alla restriktioner, även hur vi beter oss. Även om det var tajt innan så är det ännu mer skruvat nu, vilket gör allt lite tristare runt hotellet och hur vi är med varandra, säger Larsson och fortsätter:

- Samtidigt är det här ingen ny situation, vi alla har ju levt i den här pandemin i ett och ett halvt år och man är medveten om vad som kan ske. Det gäller bara att hantera det, och jag trycker att gruppen har hanterat det bra utifrån förutsättningarna som har blivit. Vi tar det dag för dag. Vi måste ju hålla fokus på att matchen närmar sig. Det är snart premiär. Jag tror att spelare på den här nivån är ganska duktiga på att hålla fokus på det som är viktigt, och det är att förbereda oss inför matchen på måndag.

Är du orolig?
- Jag vet inte. Jag går inte runt och funderar på det hela tiden, det hade blivit en situation som hade blivit ohållbar och man hade tappat all energi och fokus från det som vi faktiskt är här för att göra. Självklart tar det lite fokus, det är inget snack om saken att det inte är helt optimalt när det blir så här. Men vi måste lägga det fokus vi kan och se framåt och försöka vara positiv i situationen.

ANNONS

Sebastian Larsson har tidigare pratat om att han tycker om att spela kort under landslagssamlingar. Det gjorde han också i början av EM-lägret - men efter att Kulusevski och Svanberg testade positivt för covid-19 så har det inte blivit lika mycket av det.

- Vi har inte spelat så mycket kortspel sedan det här hände och det var väl ett av direktiven, att vi ska försöka minimera alla kontakter. Det är ju supertråkigt. Vi gillar att spela kort och det är ett väldigt bra tidsfördriv när man är i den här bubblan. Men vi måste göra sakerna som krävs, säger han.

Vad gör ni nu?
- Vi gör inte så jättemycket. Förhoppningsvis kan vi spela lite golf under dagarna, utomhus och långt ifrån varandra. Vi sprider ut oss när vi äter. Det är stora avstånd. Sitter få personer vid bordet. Det är klart att det kan bli en extra kaffe där för man är inte så sugen på att gå upp till rummet alldeles för tidigt. Vara ute så mycket som det bara går, då kan man sitta extra länge och ta en till kaffe.

ANNONS

- Så det blir annorlunda. Men upplägget som vi har känns väldigt bra, men det är klart att vi inte utnyttjar allt här till fullo. Sedan har det ju varit så under tidigare mästerskap att man sitter tillsammans och kollar på matcherna, men det måste vi ju också hantera annorlunda nu. Men det är bara att gilla läget, det finns inget annat att välja på.

Finns det två-tre personer som du får vara närmare än andra?
- Nej inte några uttalande. Men sedan är det ju personerna som man har umgåtts lite mer med, och om man ska umgås så kan det ju vara smart att fortsätta vara med samma personer. Det är jag, Marcus (Berg), ”Granen” (Andreas Granqvist) och ”Gurra” (Gustav Svensson) som har spelat mycket kort och vi har spenderat väldigt mycket tid tillsammans. Men vi får ju också tänka till nu med kortspelet. Även om vi vill sitta och prata så gör man det på behövligt avstånd. Det är bara så. Munskydd på konstant.

ANNONS

För Marcus Berg blir det inte heller lika mycket kortspel, han menar att det är extra viktigt att alla sköter sig så att inte fler spelare smittas.

- Man har levt med det här länge nu i både klubb- och landslag. Det gäller att se till sig själv och försöka göra rätt. Om man har otur så åker någon på det och då kan det gå snabbt och kan spridas vidare. Därför är det extra viktigt nu när vi har fått in det att vi sköter oss extra noga med avstånd och alla detaljer som man kan göra så bra som möjligt så att vi inte får fler smittade, säger han.

Publicerad 2021-06-11 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto