Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lundh om nye landslagschefen: "Finns naturligtvis en problematik"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Stefan Pettersson efterträder Lasse Richt som landslagschef.
Olof Lundh menar att det är en spännande nyordning från förbundet, men ser också en problematik.
- Det kommer att väcka en del frågor från både spelare som är med i landslaget och spelare som är utanför landslaget, säger Lundh.

Den svenska landslagschefen Lasse Richt lämnar sitt uppdrag under nästa år. Under fredagen blev det klart att han efterträds av den tidigare storspelaren Stefan Pettersson.

- Det är en spännande nyordning som förbundet gör och man ändrar lite på organisationen och man får mer en sportchef som det har varit i det tyska landslaget där den förre storspelaren Oliver Bierhoff varit sportchef. Det blir intressant att se att man får ännu bättre utväxling när man tar in en gammal storspelare istället för någon som är mer en administratör, säger Fotbollskanalens Olof Lundh om SvFF:s rekrytering.

Lars Richt har fått kritik för att ha bidragit till ett mer slutet landslag. Frågan är om Stefan Pettersson kommer att betyda en större öppenhet kring landslaget?

- Det är möjligt att det bidrar till en större öppenhet, nya människor kommer in med nya idéer och nya tankar. Det kan vara positivt på det sättet. Naturligtvis finns det en problematik med att ta in en före detta spelaragent som har haft relationer både med en del spelare i landslaget och de som stått på gränsen till landslaget. Och det är klart att det kommer att väcka en del frågor från både spelare som är med i landslaget och spelare som är utanför landslaget, säger Olof Lundh.

Under förra veckan skrev Fotbollskanalens Olof Lundh en krönika om den kommande förändringen, där Sverige tar efter Tyskland och utser en mer renodlad sportchef för herrarnas A-landslag.

Publicerad 2017-10-27 kl 18:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons