Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vanhaevermaet om ovissa läget i Blågult: "Väldigt ledsen - men självklart bra för oss"

Sverige (dam)

LEIGH. Flera Blågult-spelare är osäkra mot Belgien.
Justine Vanhaevermaet lider med de svenska spelarna inför kvartsfinalen.
- Jag hoppas att de är okej, men självklart är det bra för oss att det är två spelare, som normalt sett är i startelvan, säger hon.

6:27
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

Sverige ställs under fredagen mot Belgien i kvartsfinal i EM. Inför matchen har Blågult haft en tuff uppladdning med Hanna Glas och Emma Kullberg, som testat positivt för covid-19, samtidigt som Jonna Andersson inte tränat med laget de senaste dagarna på grund av sjukdomssymptom. Vidare har Caroline Seger även kämpat med en känning i ena hälen, och ännu är det oklart om spelarna är redo till kvartsfinalen.

Belgiska mittfältaren Justine Vanhaevermaet har koll på covid-läget i Blågult. 

- Vi har läst om det, och vi har följt det lite, men Sverige har samtidigt också många bra spelare på bänken. Vi följer det, men vi försöker att inte fokusera så mycket på det. Oavsett vilka som spelar vet vi att de som kommer spela också har bra kvaliteter, så vi försöker att inte fokusera så mycket på det.

ANNONS

Vanhaevermaet lider med de svenska spelarna, men menar också att det är till viss fördel för Belgien, då Hanna Glas och Jonna Andersson ofta är startspelare i Blågult. 

- Jag är väldigt ledsen för spelarna som har haft covid och jag hoppas att de är okej, men självklart är det bra för oss att det är två spelare, som normalt sett är i startelvan. 

Vanhaevermaet har vidare inte koll på att Seger är osäker till spel i morgon, och menar att veteranen betyder mycket för det blågula landslaget. 

- Hon är en väldigt erfaren mittfältare i den kontrollerande mittfältsrollen. Hon har redan gjort över 200 landskamper, så hon har gjort mycket. I alla situationer i matchen lyssnar folk på henne och hon ger råd till alla. Jag visste inte att hon kanske inte skulle spela, men vi får se i morgon, säger mittfältaren. 

ANNONS

Belgiens förbundskapten Ives Serneels tycker vidare inte att de tuffa, blågula förberedelserna gör att hans landslag har större chans att ta sig till semifinal i EM. 

- Nej, för mig är det samma sak. När man ser alla spelare i Sverige spelar det ingen roll vem som spelar, säger förbundskaptenen. 

Tror du att Sverige är lite skakigt med anledning av förberedelserna?
- Ingen tränare och inget lag vill ha covid, och om det handlar om covid, så hoppas jag att de inte är sjuka. Jag hoppas att det tar slut så snabbt som möjligt för alla, även för de svenska spelarna, säger förbundskaptenen. 

Vinnaren i kvartsfinalen ställs mot England i semifinal i EM. 

Fakta

Sverige-Belgien genom åren

28 oktober 2009: Belgien-Sverige 1-4, VM-kval
23 september 2009: Sverige-Belgien 2-1, VM-kval
1 oktober 1986: Belgien-Sverige 1-2, EM-kval
9 oktober 1985: Sverige-Belgien 5-0, EM-kval

- Sverige har vunnit mot Belgien fyra gånger, samtliga i tävlingsmatcher.

Publicerad 2022-07-21 kl 20:25

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto