TV: Sverige tappade ledningen - efter straff i 90:e

U21-EM

LUBLIN/STOCKHOLM. Ledning och på väg mot blytung seger.
Då orsakade Filip Dagerstål straff i 90:e minuten - och Sverige fick nöja sig med 2-2 mot Polen.
- Ett onödigt mål, säger förbundskapten Håkan Ericson efter matchen.

Vilket eller vilka lag som avancerar från Sveriges grupp i U21-EM kommer att avgöras under den sista omgången. Detta står klart efter att Blågult spelat oavgjort mot Polen under måndagen.

Polen inledde klart bäst och redan efter dryga fem minuters spel kom ledningsmålet genom Lukasz Moneta, efter att både Adam Lundqvist och Filip Dagerstål gått bort sig i försvarsarbetet.

Innan den första halvleken var över reste sig dock Sverige och fick in både kvittering och ledningsmål. Carlos Strandberg, som inledde på bänken i premiären mot England, nickade in returen på Alexander Franssons avslut – och bara minuter senare skallade Jacob Une Larsson in ledningsmålet för Sverige.

I den andra halvleken lyckades Sverige länge freda sitt mål, mycket tack vara imponerande målvaktsspel av Anton Cajtoft. Men under matchens sista minut fick Polen till sist utdelning. Filip Dagerstål rev ner Krzysztof Piatek och Dawid Kownacki rullade in kvitteringsmålet.

- Jag är besviken så klart. Ett sent mål och ett onödigt mål tycker jag. Har klart kommandot initiativ när vi kliver in i halvtid och hamnar någonstans ifrån det igen och gör de saker vi inte ska och då får de energi, säger förbundskapten Håkan Ericson efter matchen.

Det oavgjorda resultatet innebär att Sverige är trea i gruppen, efter Slovakien och England. Gruppsegraren samt den bästa tvåan avancerar vidare och vilka lag det blir avgörs i den sista omgången. Då ställs Sverige mot Slovakien samtidigt som England ställs mot Polen.

Se höjdpunkterna från Sveriges sena tapp mot Polen i sportsändningen i spelaren ovan.

Polen: Wrabel - Kedziora, Bednarek, Jach, Jaroszynski - Linetty, Kownacki, Dawidowicz - Frankowski, Stepinski, Moneta

Sverige: Cajtoft - Wahlqvist, Une Larsson, Dagerstål, Lundqvist - Tibbling, Hallberg, Olsson, Fransson - Cibicki, Strandberg