Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
2:21

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en TV-intervju med Viktor Claesson.

Glödhet Claesson har bett agent ligga lågt: ”Nu är det fokus på VM”

STOCKHOLM: Viktor Claesson har gått starkt i Ryssland och det finns intresse från andra klubbar.
Men Krasnodar-spelaren har bett agenten ligga lågt.
- Han vet att det är fokus på VM, så det får vi ta efter VM i så fall, säger han till Fotbollskanalen.

Victor Claesson har inte bara spelat sig närmare en plats i en svensk startelva i VM, han har gått starkt i klubblaget FC Krasnodar. Både mål och assist för den tidigare Elfsborgs-spelaren.

ANNONS

En form han gärna för med sig in i VM-truppen som gjorde första träningen under onsdagen.

- Jag har tagit steg i Ryssland, fått vara skadefri och då utvecklas man när man tränar varje dag. Vad jag utvecklat? Det är svårare att säga, det får andra bedöma. Jag känner i varje fall att det går framåt, säger Victor Claesson som gjort en hel del poäng.

- Det är inget livsavgörande men ett kvitto på att det gått bra och som offensiv spelare vill man alltid göra poäng. Det viktigaste är att spelet sitter där och att laget går bra.

Hur bibehåller man formen in i ett VM efter en lång säsong?
- Veckan innan här så tog man det inte lika lugnt som man hade gjort annars. Man har hela tiden tanken att behålla den här formen över juni och juli. Det blir ett annat tankesätt och mer träning än det brukar bli på semestern.

ANNONS

Du har närmat dig en startplats i landslaget – hur ser du på det?
- Det känns som om jag successivt fått mer och mer speltid, men samtidigt är det en hel trupp som är med och det är täta matcher och alla måste vara redo. Det kommer inte att vara en startelva som gör laget utan hela truppen.

Vad skiljer sig från rollen i klubblaget?
- Båda är på kanten även om jag spelat en del centralt i Krasnodar, men annars är det hyfsat likt. Sedan är Sverige annorlunda och har inte samma resurser, i klubblaget är vi ofta bollförande och då blir det ett annat spel än här där det är mer fokus på defensiven och inte lika många anfall där man är involverad och inte heller lika många mål. Jag tar den rollen och försöker göra det bra här också.

Vad säger du om intresset för dig från andra klubbar?
- Det är inget jag fokuserar på just nu. Jag har kontrakt med Krasnodar och dyker det upp något konkret får vi ta det då. Det är inget jag fokuserar på nu.

ANNONS

Har du sagt till din agent att du vill ta eventuellt intresse senare?
- Ja, lite så, han vet att det är fokus på VM, så det får vi ta efter VM i så fall.

Du kan Ryssland, vad kan dina lagkamrater vänta sig? 
- Det är ett land som inte så många har rätt uppfattning om. Jag tror att många kommer att bli positivt överraskade när de kommer dit. Sedan tror jag det blir ganska varmt i sommar, vilket inte alla tänker på. Det är många nya och fina arenor och jag tror att de vill visa upp Ryssland på ett bra sätt.

Vad är man positivt överraskad av?
- Många som hälsat på oss har en negativ bild av Ryssland. Att det är stängt och att de är buttra men det stämmer inte. Jag hade exakt samma bild själv, så jag vet ju. Jag gick från blankt nej till att jag kom dit och lät det lägga sig och till slut var det ett bra steg i karriären. Det har varit ett äventyr både på och utanför planen.

ANNONS

Hur märks det att VM är på gång i Ryssland?
- Det snackas mycket om det. Det är som i Sverige att hockey och fotboll är de två stora och hade det varit fotbolls-VM här hade man tyckt det var stort. Det är ungefär samma där.

Publicerad 2018-05-23 kl 18:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto