Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Svenska EM-lärdomen inför VM: "Går inte att somna"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Guidetti i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Premiären mot Sydkorea betyder mycket för Sveriges VM-chanser.
Det är både John Guidetti och Albin Ekdal tydliga med.
- I sådana här mästerskap går det inte att somna, säger Guidetti.
- Mot Irland i EM senast blev vi tagna av situationen, kommenterar Ekdal.

EM 2016 blev ingen succé för Sverige, som inte tog sig vidare från gruppspelet. Sveriges första match, mot Irland, slutade 1-1 och forwarden John Guidetti pekar ut en lärdom från den drabbningen som han tar med sig in i det kommande VM-slutspelet.

- Om jag ser tillbaka på EM så... det man kan ångra är väl första halvleken mot Irland, att vi vaknade för sent. I sådana här mästerskap går det inte att somna, det går inte att inte prestera en halvlek. Vi måste spela på topp hela tiden. Vi behöver vara 23 man som är 100-procentiga i det vi gör. Det är klart att vi kan slå felpass, men ett Brasilien eller Tyskland kanske kan ha en halvlek där de inte spelar på topp. Men vi måste vara realistiska. Vi kan inte sjunka i nivå. Och den första fajten ska vi ha, säger Guidetti.

Mittfältaren Albin Ekdal är inne på samma linje.

- Första matchen är en nyckel. Sydkorea är väl det lag som är svagast på pappret. Får vi en bra start där kan allt hända. Får vi inte det så blir det svettigt direkt mot Tyskland, säger Ekdal.

Om drabbningen mot Sydkorea säger Hamburg-spelaren:

- Det är ju VM-premiär för alla, antar jag. Det blir en annan miljö att spela i. Det gäller att ta tag i taktpinnen och inte tänka: "Det är första matchen, vi kan ta det lite lugnt i första halvlek och sen får vi se vad som händer". Vi måste tänka: "Nu agerar vi". I första halvlek mot Irland (i EM) var vi tagna av situationen. Det är något man får försöka förbereda sig mentalt och på träning för.

Publicerad 2018-05-23 kl 22:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons