Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
VM 2018
29v

Rohdén om platsen i VM-truppen: ”Jag förtjänar att vara med”

Foto: TT/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses en tv-intervju med Rohdén.

STOCKHOLM. Marcus Rohdén fick beskedet av sin flickvän på väg hem från träningen
En plats i VM-truppen – på bekostnad av bland andra Ken Sema.
- Det ska vara konkurrens i landslaget, säger Rohdén till Fotbollskanalen.

Efter en blandad vecka för Marcus Rohdén gjorde han första träningen med landslaget som ska åka till VM i Ryssland. För han blev uttagen, men åkte också ur serie A med klubblaget Crotone.

- Otroligt tråkigt. Vi hade en målsättning att spela serie A nästa år också. Tyvärr lyckades vi inte klara det. Klart att det är otroligt tråkigt. Vi visste att vi hade ett tufft spelschema i de sista matcherna. Vi var inne i en bra period ett tag, men när vi torskade mot Chievo så var det matchen vi hade behövt vinna.

Vad gäller nu?
- Min målsättning är att ta mig vidare. Målsättningen är att spela så högt upp som möjligt. Förhoppningsvis hittar vi något som är bättre än Crotone i serie B. Det är min agent som sköter det, klubben är medveten om att jag vill spela på högre nivå och att jag vill lämna.

Vart vill du?
- Jag är öppen för alla ligor egentligen. Vill vara kvar i Europa och helst topp-fem-ligorna. Jag har kommit in bra i landet, kulturen och språket. Jag kan absolut stanna i Italien.

Hur spänd var du inför uttagningen av VM-truppen?
- Före var jag ganska lugn men ju närmare klockan sex så pirrade det i magen. När jag fick beskedet var det otroligt roligt.

Marcus Rohdén fick tacka nej till landslaget i mars då han hade skadebekymmer, men tog sig ändå in i VM-truppen.

- Lite orolig var man ju, faktiskt. Jag hade bekymmer med en skada hela säsongen och kunde spela i höstas och sedan gick det inte. Jag besökte en specialist i norra Italien och fick hjälp och efter förra landslagssamlingen har jag spelat regelbundet i Crotone.

Hur reagerar du på diskussionerna som följde, där du kom med på större bredd än Ken Sema?
- Jag har inte följt diskussionen så, jag fick besked om att spela VM och är stolt över det. Finns otroligt många duktiga spelare som varit med i snacket och Ken Sema är en av dem. Men det var fler namn som var med i snacket. Så är det med uttagningar till VM och till landslaget, det ska vara konkurrens och den här gången var det jag som fick beskedet och är otroligt stolt och glad.

Marcus Rohdén får en fråga om han förtjänar en plats i VM-truppen och har ett tydligt svar:

- Ja, det tycker jag. Har varit med i de flesta kvalmatcherna och spelat 28-30 matcher i serie A som är en av de bättre ligorna i världen. Jag tycker att jag förtjänar att vara med.

Publicerad 2018-05-23 kl 19:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons