Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

"Vigge" och Guidetti får ledigt för bröllop - lugn start för landslaget

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses hela Janne Anderssons presskonferens från onsdagens landslagssamling.

Stora delar av Sveriges VM-trupp samlas under onsdagen.
Men rätt många spelare saknas - därför blir det ingen internmatch.
- Vi fick inte ihop folk, säger Janne Andersson.

Under onsdagen samlades Sverige för tre träningsdagar i Stockholm. Sedan tidigare stod klart att Ola Toivonen, Jimmy Durmaz och Robin Olsen uteblir för spel i sina respektive klubblag.

Dessutom är Martin Olsson sjuk plus att Victor Nilsson Lindelöf får helt ledigt då han ska gifta sig och John Guidetti får ledigt torsdag-fredag.

- Vi lade till de här dagarna som vi har som sätt-igång-dagar inför VM. Det är mycket pyssel runt om kring ett VM-deltagande och därför är de här dagarna mer sätt i gång och så börjar vi på riktigt på måndag, säger Janne Andersson.

- Vi hade bestämt att vi skulle ha en internmatch som inte skulle vara som en kvalifikation utan mer för att få speltid i 90 minuter, men tre av dem som behöver speltid är inte här nu och vi blev lite lite folk. Vi snackade med Stockholms-klubbarna men de hade mycket matcher. Ganska snabbt kände vi att vi ställer in den matchen. Det blir spelträning nio mot nio och därför är träningen öppen. Vi ville ha stängda dörrar om det varit elva mot elva, säger förbundskaptene

I och med att man preliminärt skulle ha samlats i Båstad måndag 28 maj så hade Manchester Uniteds back Nilsson Lindelöf lagt sitt bröllop denna vecka och därför är han helt ledig.

- Vigge kommer inte vara med här och John Guidetti kommer inte vara med efter i morgon. Vigge hade planerat in det här, John som är best man och toastmaster avviker i morgon.

Hur är statusen i truppen?
- Vi är hela och friska utöver Martin Olsson som har någon infektion inte tränar i dag och i morgon. Alexander Fransson ansluter i morgon och är med torsdag och fredag.

Hur är läget med Albin Ekdal?
- Ständigt denna Albin. Alltid denna Albin vi pratar om och det är förståeligt för det är en fantastiskt duktig spelare. Min bild är att han är bättre i fas än vad han varit under de här två åren jag haft honom och det hoppas vi håller i sig.

Kring givne målvakten Robin Olsen finns en osäkerhet med tanke på hans skada som inneburit att han bara spelat en match, men Janne Andersson är inte orolig.

- Robin Olsen har en grundkapacitet som gör att han kommer vara på normal nivå ganska snabbt. Sedan har Kalle (Johnsson) gjort en bra säsong och Kristoffer (Nordfeldt) har visat när han varit med oss att han är en bra målvakt.

FAKTA

Sveriges VM-trupp

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Kristoffer Nordfeldt.

Backar: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Ludwig Augustinsson, Filip Helander, Emil Krafth, Pontus Jansson.

Mittfältare: Viktor Claesson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Oscar Hiljemark, Marcus Rohdén.

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen.

Publicerad 2018-05-23 kl 14:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons