Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bredden talar för allsvenska nykomlingen Falkenberg: "Kan bära långt"

Allsvenskan

Falkenbergs FF är nederlagstippat.
Vad som talar för att nykomlingen håller sig kvar? Bredden.
- Det kan bära långt, säger Anton Wede till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Falkenberg är tillbaka i allsvenskan efter två år i superettan. Förra gången som klubben tog sig upp i allsvenskan var man nederlagstippat, men FFF motbevisade kritikerna och höll sig kvar i tre säsonger. En som var med när FFF tog sig upp år 2014 var Anton Wede och nu får han och klubben åter chansen att visa att Hallandsgänget tillhör fotbolls-Sveriges finrum. På den allsvenska upptaktsträffen tippades Falkenberg att sluta sist.

- När Falkenberg går upp i allsvenskan brukar man nästan alltid vara tippat att komma sist. Det är väl vad det är, men vi lägger inte jättestort fokus på förhandstipsen, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Spelet är ganska likt från förra gången vi gick upp. Sedan har vi bredare trupp och det är väl den största skillnaden. Det är lite mer konkurrens om platserna.

Vad talar för att ni ska hålla er kvar?
- Vi har fått ihop en stark och bra grupp med många bra spelare. Förhoppningsvis kan vi alltid spela med en elva som är i bra form. Det kan bära långt.

I truppen märks en del förändringar och inte minst på anfallssidan. Klubben tappade bland annat den framgångsrika anfallsduon Erik Pärsson och Chisom Egbuchulam, vilka stod för 41 procent av FFF:s målskörd i superettan i fjol. Deras tomrum ska bland annat Nsima Peter, ny från Frej, och den tidigare Häcken-anfallaren John Chibuike fylla.

- Det tror jag att de kan göra. Det är två riktigt bra spelare som vi fått in längst fram. Chibuike har lite större erfarenhet från allsvensk toppnivå. Det är bara hoppas att han kommer i form snabbt och Nsima Peter har ju gjort en hel del mål i sina tidigare lag. Det är två riktigt bra spelare.

ANNONS

Vad blir den största differensen för nykomlingen från förra årets säsong i superettan gentemot i år? Givetvis motståndet. Men det kommer laget få göra en del förändringar i sin spelidé. FFF kommer få inställa sig på att kanske vara tillbakatryckt i fler matcher.

- Vi var väldigt anfallsglada förra året, det måste vi troligtvis justera den här säsongen. Hur mycket vi kan gå till anfall är väl den största förändringen. Det blir nog lite mer defensivt spel.

Är ni rustade för att vara lite mer defensiva?
- Ja, det tror jag. Vi har en bra mix i att kunna försvara och anfalla. Det blir en jätteviktig del, men det tror jag vi har i oss.

Klubben har bland och gett under försäsongen och bland annat vunnit mot konkurrenten IFK Göteborg medan man i svenska cupen förlorade mot Östers IF. Förberedelsefasen har dock inte blivit som Anton Wede önskat på ett personligt plan. Mittfältaren, som kom tillbaka till klubben inför förra åretskadade skadade ledbandet när bara återstod ett par omgångar av superettan 2018.

ANNONS

- Jag har fokuserat på att träna och komma i form. Nu får man såklart sikta på att komma i toppform, man vill ju såklart spela. Det har varit full fokus på att ta sig tillbaka i så bra form som möjligt.

Däremot tycker han att laget visat upp ett fundament inför kommande utmaningar. 

- Vi har jobbat på ett spel och det har sett helt okej ut. Vi har gjort vissa bra matcher och vi har känts ganska stabila. Det hoppas vi kunna rida vidare på.  I tävlingsmatcherna blir det lite annorlunda, men vi hoppas kunna vara rustade för det.

Publicerad 2019-03-25 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto