Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jagades av 08-klubbarna - nu ska Eddahri leda AFC: "Kändes inte helt hundra"

Allsvenskan

Många allsvenska klubbar ryckte i Omar Eddahri - däribland Hammarby, Djurgården och AIK.
Men mittfältaren blev kvar i nykomlingen AFC.
- Jag tror i slutändan att det kommer att visa sig vara rätt val. Man måste följa magkänslan liksom, säger Eddahri till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Redan 2015 glänste Omar Eddahri i AFC. Sex mål och två assist blev det i superettan det året, varav en rabona i krysset. Säsongen 2016 ökade mittfältaren på sin poängskörd och stod för åtta mål och fyra assist och var starkt bidragande till att skjuta upp laget i allsvenskan.

Redan sommaren 2016 fanns det ett stort intresse för Eddahri. Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om intresse från en klubb i den turkiska högstaligan, såväl som från allsvenska klubbarna Djurgården, Sundsvall, Örebro och Östersund. Men det blev inget den gången, bland annat på grund av en skada Eddahri ådrog sig under sommaren.

Annons

Intresset svalnade inte under hösten, snarare tvärtom. Den allsvenska kvartetten fick sällskap av både AIK och Hammarby som visade intresse för Eddahri. Men än en gång blev 26-åringen kvar i AFC och följde med på flytten till Eskilstuna.

- Det var några som ryckte men i slutändan så var det ingenting som kändes hundra. Så jag backade helt enkelt. Eller jag gick inte vidare om man säger så. Och valde istället att fortsätta i AFC. Och jag tror i slutändan att det kommer att visa sig vara rätt val. Man måste följa magkänslan liksom, säger Eddahri till Fotbollskanalen.

Vilka klubbar var det du träffade, det snackades mycket om Djurgården och Hammarby?
- Nä men, jag tror alla vet vilka klubbar det snackades om. Det är svårt att gå in på. Men om vi säger så här; så som allt blev så gav hela grejen mig en dålig magkänsla. Så jag är glad att det inte blev det.

Annons

Eddahri blev alltså kvar i AFC. Annars har förändring varit det centrala ordet under vintern. Laget har flyttat från Solna till Eskilstuna, bytt ut tränaren Özcan Melkemichel mot Pelle Olsson och gjort stora förändringar i spelartruppen.

Efter en händelserik vinter är Omar Eddahri nöjd med den första tiden i sin nya stad Eskilstuna.

- Jag tycker att det fungerar bra. Det är en rätt skön stad. Alla har fått lägenheter och så där. Det är inte helt lätt att flytta ett lag bara så där men jag tycker att det har gått riktigt smidigt, över förväntan när det kommer till allt runtomkring. Sen arenan tar 7500, och den är typ 7500 gånger skönare att spela på än Skytteholm. Så på den fronten är det också mycket bättre. Men det är lite speciellt, helt klart, att flytta till en annan stad. Men samtidigt är det en timme från Stockholm. Så vi är nöjda, det är smooth sailing som man brukar säga. Än så länge i alla fall, säger Eddahri.

Annons

Känns det som att Eskilstuna-folket kommer att sluta upp bakom er?
- Jag är ingen tankeläsare, men jag hoppas och jag tror. Man kan inte göra mer än så. Och man kan inte göra mer än att spela bra fotboll, så vi får se.

Succétränaren Özcan Melkemichel snappades upp av Djurgården under vintern. Han ersattes av Pelle Olsson, som sparkades från just Dif i somras. Till synes två väldigt olika tränare och personligheter, men Omar Eddahri menar att skillnaden inte är så stor.

- Jag tror att jag har fått den frågan tusen gånger. Men jag säger som jag sagt tidigare. Rent spelmässigt är det rätt likt. Och personlighetsmässigt så, för mig är det ingen stor grej. Det är klart att de är olika som personer men inget är bättre än det andra. Pelle är skitskön på sitt sätt, Özcan var skitskön på sitt sätt. Jag är skitnöjd med Pelle. Jag tycker att han är jättebra för gruppen, säger mittfältaren.

Annons

På spelarfronten har det varit stor omsättning i AFC Eskilstuna under vintern. Bland de spelare som kommit in finns Zurab Tsiskaridze, Alexander Michel, Alireza Haghighi, Tim Erlandsson och Emmanuel Frimpong.

Med tanke på alla nya spelare är det bråda dagar för AFC för att få allt att stämma till premiären mot Gif Sundsvall på Norrporten Arena den 2 april.

- Vi tränar stenhårt, vi har mycket möten, mycket genomgångar, mycket taktikgenomgångar. Så vi gör allt vi kan för att sätta det vi vill sätta för att maximera våra prestationer. Det är väl det, vi gör det vi kan och vi gör mycket bra saker. Så jag är inte rädd eller orolig för att det här inte kommer att gå bra. Utan jag ser fram emot säsongen och jag ser fram emot att släppa lös alla. För det känns som att man är inne i en bur just nu och man vill bara ut och sätta igång med säsongen. Det är fina veckor framöver, säger Omar Eddahri.

Annons

Succémittfältaren hoppas kunna bygga vidare på den fina säsongen han hade i fjol. Och Eddahri tror att han kan ta ytterligare steg.

- Får jag vara skadefri och spela på den nivå som jag vet att jag kan så kan jag göra det igen om inte mer än förra året. Jag hade ändå rätt mycket småskavanker som gjorde säsongen lite ryckig. Jag är övertygad om att jag kan prestera toppfotboll även på den här nivån.

Ditt kontrakt går ut efter säsongen. Nu blev du kvar den här vintern, men hur tänker du kring framtiden?
- Jag ser mig själv i en bra liga om ett år. I en bättre liga. Jag ser mig själv i Bundesliga om ett år, om jag ska vara ärlig.

Publicerad 2017-03-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto