Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AIK i krissamtal med supportrar utanför arenan efter derbyt: "Var inte hotfullt"

Allsvenskan

SOLNA. Förlust mot Djurgården på hemmaplan.
Då väntade ett gäng AIK-supportrar på spelare och ledare utanför arenan efteråt.
- Kan säkert ses som hotfullt i mångas ögon men vi hade en väldigt bra dialog, säger sportchefen Henrik Jurelius till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren.

Under söndagskvällen förlorade AIK med 1-0 hemma mot Djurgården. Det gör att laget står på tolv poäng efter elva spelade matcher i årets allsvenska. Besvikelsen inom klubben är stor och förlusten i derbyt fick supportrar att reagera.

När lagen skulle lämna Friends Arena efter matchen hade ett gäng AIK-supportrar samlats utanför arenan, vilket bland annat medförde till att det dröjde innan Djurgårdens spelarbuss kunde lämna arenan.

Supportrarna hade utanför arenan samtal med både ledare, bland annat huvudtränaren Rikard Norling och sportchefen Henrik Jurelius, och spelare, bland annat lagkaptenen Henok Goitom, i AIK.

ANNONS

- Det är en frustration de känner, att de vill göra något för oss. De bryr sig. Det är fantastiskt, säger Jurelius.

Hur känner du kring att de väntade utanför arenan?
- Det kan säkert ses som hotfullt i mångas ögon, men vi hade en väldigt bra dialog. Om hur vi tar oss vidare och hur de kan hjälpa oss framöver. Det var en rak fråga: "Hur kan vi hjälpa er?".

Vad landade ni i?
- Vi landade väl i att varken spelare eller ledare är nöjda just nu. Vi inser allvaret som den här poängskörden skapar.

- Det var positiva tongångar när vi skildes åt.

Lagkaptenen Henok Goitom:

- Vi var ute och pratade med dem. De var där för att de bryr sig. Jag vill vara väldigt tydlig med att de inte var hotfulla. Det var en bra konversation. De får inte vara inne på arenan, så det är fullt naturligt att de kom dit. De kände att de behövde göra något och vill ge oss kraft. Det är alltid bättre med supportrar som bryr sig än att de inte bryr sig.

ANNONS

- Situationen är allvarlig. Vi får inte tro att bara för att vi bär AIK:s klubbmärke så kommer allt lösa sig. Då kommer det bara bli värre.

Att de stod där gjorde ju bland annat att Djurgården inte kunde lämna arenan. Hur ser du på det?
- För mig var det viktiga att de kom ner för att de bryr sig. De var inte hotfulla. De ville ha en bra dialog och jag tror att de fick det. Sen att det gjorde att det fick andra konsekvenser, det är sak samma.

Innan den offensive stjärnan Nabil Bahoui hade lämnat arenan sa han:

- Det är många besvikna där ute. Jag vet inte om vi kommer ut med bilarna.

På frågan om hur det känns svarar Bahoui:

- Det är en reaktion. Precis som jag kanske reagerar om jag tar ett gult kort. Det här är deras sätt att reagera. Jag har varit i AIK i tre och ett halvt år sammanlagt, det här är inget nytt.

ANNONS

- Det är förståeligt.

Publicerad 2020-07-26 kl 21:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto