Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norling utesluter inte att han lämnar AIK: "Kommer aldrig göra något som sårar klubben"

Allsvenskan

SOLNA. Förlust mot Djurgården.
Då utesluter Rikard Norling inte att han kommer lämna.
- Jag kommer inte hänga kvar till varje pris, säger AIK-tränaren.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren.

AIK förlorade med 1-0 mot Djurgården under söndagen och har tolv poäng efter elva omgångar i årets allsvenska.

- Det är väldigt känslomässigt i AIK som det är just nu, säger tränaren Rikard Norling.

Klubbens ordförande Robert Falck menar att han förtroende för sin huvudtränare men att det väntar samtal om tränarsituationen med resten av styrelsen under söndagskvällen.

Om sin egen framtid i klubben säger Norling:

- Det är en svår situation som det är just nu och det enda jag kan säga är att jag aldrig kommer göra något som sårar klubben på något sätt. Som tränare ska man inte sitta och prata om sådana saker för då är det på något sätt helt färdigt, men nu är situationen så pass allvarlig att jag måste visa den ödmjukheten. För jag kommer inte hänga kvar till varje pris om det är så att det inte är bäst för AIK.

Annons

På frågan om det finns en diskussion inom klubben om hans position säger Norling:

- Jag är så ingrodd i klubben. Det är inte människor som inte känner mig och tvärtom, och då är det ganska lätt att förstå varandra. Redan efter Häcken så är det klart att vi kände att det inte var bra. Sen att vi gjorde en bättre insats i den här matchen och att jag tror att det här är något att bygga på... det är ju så att bygga när vi har den här historiken, då ska man inte prata så mycket om det just nu. Det tror jag mer att AIK:aren blir förbannad på.

- Det är inte så att vi har pratat om det, men Henrik Jurelius (sportchef) och jag har väl haft en pushande dialog där vi förstår att den här matchen är jävligt viktig.

Har du själv tankar på att lämna eller behöver Henrik, Björn (Wesström, klubbdirektör) eller styrelsen komma till dig för att ta upp frågan?

Annons

- Det är det jag försöker säga, att jag vill liksom inte göra något som gör AIK:aren förbannad och att han känner: "Den där jäkeln måste vi röka ut".

Publicerad 2020-07-26 kl 19:53

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto