Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bahoui vill se förändringar i AIK: "Vi har trott på man mot man - men var det verkligen rätt?"

Allsvenskan

SOLNA. Nabil Bahoui var djupt nere efter derbyförlusten mot AIK.
Nu vill han se förändringar.
- Vi har träffat fel. Det kan alla se, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Comeback mot Häcken senast och ett nytt inhopp i derbyt mot Djurgården. Nabil Bahoui är på gång tillbaka efter sin knäskada. Men AIK:s offensive stjärna kunde inte glädjas åt det under söndagen. Laget föll med 1-0 i rivalmötet och ligger kvar på den nedre halvan av tabellen.

Nederlaget tar hårt på just Bahoui.

- Jag ska nog tänka innan jag svarar på varje fråga. Det känns inte bra. Vi har träffat fel. Alla spelare kämpar det bästa som de kan. Absolut, vi kan vinna fler dueller men vissa spelares styrka är kanske inte att vinna dueller. Så de försöker göra sitt bästa. Jag tror att alla måste se sig i spegeln. Då menar jag alla, säger Bahoui.

ANNONS

- Vi är i en sits i AIK som jag tror att ingen av oss har varit i. Kanske ”Pertan” (Per Karlsson) 2010. Så det är nytt. Det är viktigt att hålla ihop nu, speciellt nu när vi har så många unga. Vi får försöka enas. Det här är inte okej. Vi har sett hur det här gått och vi har träffat fel. Det kan alla se.

I år har AIK spelat 3-4-3 med ett man mot man-försvar. Till mötet med Djurgården ändrade man om till ett mer 4-3-3-aktigt system och ett lite annorlunda spel.

- I den här matchen försökte vi göra en liten förändring. Tyvärr räckte det inte till, vi skapade ingenting. Det är tufft. Jag vet att alla spelare gör sitt bästa, absolut kan vi få ut mer av varenda spelare men det är en riktigt tuff situation och det är nu man måste visa… de som är lite ledande i laget måste visa vägen.

Bahoui säger att han har förtroende för tränaren Rikard Norling, men upprepar:

ANNONS

- Vi har träffat fel. Det kan vi konstatera.

Vad gör man när man träffat fel, då?
- Då krävs det att man ändrar på något. Man kan ändra spelsätt. Vi har trott på det här man mot man-spelet, men var det verkligen rätt med det här spelschemat? För vi är bra i en match och sen är vi trötta i en match. Någonstans har det blivit fel. Det kan handla om att vi har fel spelare, fel vad som helst. Jag vet inte. Det är inte min uppgift att hitta felet. Men jag kan bara konstatera att vi har träffat fel.

- Vi gjorde en liten förändring till den här matchen i sättet vi pressar och så, så jag hoppas att vi kan bygga vidare på det. Kanske med lite fler ändringar. Vi har spelat på samma sätt hela tiden och med en liten förändring kanske det inte blir resultat direkt.

Bahoui fortsätter:

- Fotboll handlar om att göra mål. Och nu hade vi ett eller två skott på mål. Det var samma mot Häcken. Det är under all kritik.

ANNONS

Om sin egen status säger han:

- Jag vill ju försöka komma in så fort som möjligt, men jag får vara lite smart. Den här skadan var ingen lek. Så jag kör en trappa, det kommer bli mer och mer för varje match. Så länge det inte blir något steg tillbaka. Jag spelade 15 minuter i förra matchen och 25 nu. Jag är inte i mitt livs form, direkt. Men jag jobbar ditåt.

Hur är det att inte kunna spela 90 minuter i ett sådant här läge?
- Det är det mest frustrerande jag varit med om. Det går inte att beskriva. Speciellt när man sitter hemma och man bara ser att laget är i behov av något. Sen säger jag inte att det är bara är av mig, men jag kan bidra med en liten del och någon annan en annan del.

Publicerad 2020-07-27 kl 07:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto