POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bekräftat: Daniel Kindberg stängs av från Östersundshem

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se inledningen på Östersundshems presskonferens från TV4 Nyheternas sändning i spelaren ovan.

Daniel Kindberg sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Nu stängs ÖFK:s ordförande av från sitt uppdrag som vd för Östersundshem, det bekräftar bolaget.

En man sitter sedan några dagar tillbaka häktad misstänkt för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Kopplat till det ärendet genomförde Ekobrottsmyndigheten under tisdagen flera husrannsakningar i Östersund med omnejd. Bland annat gjorde man ett tillslag mot Daniel Kindbergs kontor hos det kommunalägda bostadsbolaget Östersundshem, där man beslagtog Kindbergs dator.

Under tisdagskvällen bekräftade Östersunds FK på sin hemsida att klubbordföranden sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

Nu meddelar Östersundshem att man stänger av Kindberg under tiden för utredningen. Beslutet fattades under ett extrainsatt styrelsemöte under onsdagen.

- Styrelsen har ingen närmare kännedom om bakgrunden till de brottsmisstankar som omnämns i media. Styrelsen konstaterar dock att bolaget har ett behov av en fungerande ledning och att det därför finns ett behov av att genomföra vissa förändringar. Styrelsen beslutar därför att i avvaktan på erhållan av ytterligare information tills vidare arbetsbefriat Daniel Kindberg från posten som verkställande direktör, säger styrelseordförande Tord Andnor på en presskonferens.

Arbetsbefriad, vad menar ni med det?
- Det är alltså att han inte arbetar här tills vidare.

- Och det är ganska självklart i och med att han sitter bakom lås och bom.

Den externa styrelseledamoten Christer Sundin blir tillförordnad vd.

ÖP rapporterade under tisdagen att den man som sitter häktad misstänkt för grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott har utretts av Skatteverket för sponsring till Östersunds FK på 4,6 miljoner kronor. Beloppet ska utgöra nästan hela bolagets omsättning.

- Vi är trygga i att klubben inte är inblandad, sa kanslichefen Lasse Landin till Fotbollskanalen.

Publicerad 2018-04-18 kl 14:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå