Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dramat innan straffen - Bojanic ville lägga och missade: "Det får räcka nu"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Nahir Besara skulle egentligen lagt straffen mot AIK.
Men Darijan Bojanic bad om att få lägga, och fick se Budimir Janosevic rädda.
- Jag vill inte kliva fram längre. Det räcker för mig, säger Bojanic.

Foto: Discovery+

Se höjdpunkterna från Hammarby-AIK i spelaren ovan.

Hammarby och AIK kryssade under söndagen i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena i allsvenskan. I andra halvlek fick Bajen straff, men lyckades inte utnyttja möjligheten till 3-1, då Darijan Bojanic brände elvameterssparken, och i slutändan blev det oavgjort, 3-3.

Nu berättar Nahir Besara att han egentligen skulle lagt straffen, men valde att ge bort den till Bojanic, då lagkamraten gärna ville lägga.

- Jag tänkte ta den. Det är inte så att vi har någon bestämd etta. Men jag tänkte ta den. Sen sa Darijan: "Är det okej att jag tar den?". Då sa jag: "Det är bara att ta den". Ibland när man har den där "feelingen" att man kommer göra mål så brukar jag släppa straffarna. Alla missar. Det är inte så att det är Darijans fel att vi inte vinner. Inte alls, inte ens i närheten, säger Besara.

ANNONS

Han fortsätter:

- När Astrit (Selmani) är på planen släpper jag vanligtvis straffarna till honom. Han är bra på straffar. Annars känner jag mig bra. Det är inte uttalat men ändå vet jag att det är jag som tar den i det läget.

Hur stöttar ni Darijan nu?
- För mig är han fortfarande allsvenskans bästa mittfältare. Jag sa till honom: "Skit i det här, du är oljan i vår maskin". Det är han som länkar ihop allt i vårt spel. Han är vår playmaker. Han är fantastisk. Det är bara för honom att glömma och gå vidare.

Bojanic är i sin tur tom efteråt.

- Jag kände mig het och jag ville ta den, men det fungerade tyvärr inte, säger mittfältaren.

Bojanic vill nu inte lägga fler straffar framöver.

- Jag kliver inte fram igen. Nu har jag missat tre i rad. Det får räcka nu, säger han.

AIK-målvakten Budimir Janosevic menade samtidigt att han hade ett trick och var säker på att rädda straffen. Det tricket var inget Bojanic kände av i den situationen.

ANNONS

- Jag tänkte inte på det. Jag bestämde mig innan var jag skulle lägga den och han gick rätt. Det var också ganska bra höjd för honom för att ta den. Det var en dålig straff. Om man inte gör mål är det dåligt, säger han.

Samtidigt får Bojanic stöd av tränaren Marti Cifuentes.

- Vi har en ordning om vem som tar straffar, men å andra sidan tillhör fotbollen spelarna om någon känner självförtroende. Darijan är på listan och är en fantastisk straffläggare. Han har rätt att ta straffar, säger tränaren och fortsätter:

- Jag är säker på att Darijan kommer att komma tillbaka starkare, då han är en fantastisk spelare. Jag tror till hundra procent på honom oavsett vem som tar straffar i framtiden.

Bojanic är glad över stödet från tränaren.

- Det är skönt att han tror på mig, men jag vill inte kliva fram längre. Det räcker för mig. Jag känner så nu, och det är kanske lätt att säga nu, men det var tungt och jobbigt. Det kändes som jag kunde dödat matchen, men tyvärr.

ANNONS

Vad sa Besara till dig efteråt?
- Han sa bara: "Skit i det, släpp det bara". Men det är inte så jävla lätt att släppa. Det var en viktig match för oss och det kändes som vi var bättre än dem och hade övertaget. Jag hade chans att döda den, och sedan gjorde Besara 3-2. Då släpptes min stress lite, då jag missade straffen, och sedan såg jag inte hur de gjorde 3-3. Då kom det tillbaka, en klump i magen.

På frågan om när Bojanic kan gå vidare är svaret:

- Jag vet inte, i morgon kanske.

Publicerad 2022-05-15 kl 18:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto