Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jordan Larsson blev stängd i 08-derbyt: "Klart det är frustrerande"

Allsvenskan

STOCKHOLM. AIK kvitterade sent mot Hammarby i derbyt.
Bajen hade mycket boll, och Jordan Larsson hade svårt att komma in i matchen.
- Det är klart att det är frustrerande som offensiv spelare att springa runt och jaga bollen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Hammarby-AIK i spelaren ovan.

AIK kryssade under söndagen mot Hammarby i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena i allsvenskan. När Nahir Besara satte 3-2 i slutet av matchen såg Bajen ut att gå mot seger, men i slutskedet kvitterade Nabil Bahoui till slutresultatet 3-3.

AIK hade inte så mycket boll, men var kliniskt i den sista tredjedelen av planen. Anfallaren Jordan Larsson menar att AIK var berett på att rivalen skulle ha ett stort bollinnehav.

- De hade väldigt mycket boll, men hade också väldigt mycket boll på egen planhalva. Vi hade pratat om att de kommer spela väldigt mycket och att det gäller att vi ligger rätt i våra positioner och inte tillåter att de spelar genom oss. Tanken var kanske inte riktigt att vi skulle bli så låga, men det är svårt och går fort på den mattan, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Hade ni en tanke om att ligga lite lägre?
- Vi vet om att de är väldigt bollskickliga och det är klart att vi skulle ligga lite lägre, men tanken var kanske inte riktigt att vi skulle ligga så lågt som det blev, men de gjorde det väldigt bra och höll i bollen väldigt mycket. Samtidigt hade de också den mycket på egen planhalva och då är det inte så farligt, men det är klart att det är frustrerande som offensiv spelare att springa runt och jaga bollen.

Vad känner du generellt sett om ert anfallsspel?
- Vi är väldigt starka och solida i defensiven och vi har inte riktigt hittat offensiva vägar. Jag hade såklart velat göra fler mål och hade velat hamna i fler lägen för att kunna göra mål, men det är som det är och det är något vi får jobba på. Det viktigaste är att vi vinner matcher, det är det allra viktigaste, men det är såklart något vi får jobba på.

ANNONS

Larsson menar vidare att han inte riktigt kom in i matchen.

- Inte alls egentligen. De stängde av mig väldigt bra och det var ingen bra insats i dag, men så är det ibland. Bajen stängde av mig och vi hittade inte in i halvytorna, så det var en sådan match i dag.

Var det något du kunde gjort annorlunda?
- Det är alltid något mer man kan göra. Det är något man får titta på i efterhand. Det kändes som att jag inte riktigt kom in i bra ytor och att Loret Sadiku alltid var nära mig. Om det inte var han var det någon annan. Jag försökte hitta ytor, men de stängde mig bra och så är det.

Larsson är i år noterad för ett mål och två assist på åtta framträdanden i allsvenskan. AIK toppar den allsvenska tabellen.

Publicerad 2022-05-16 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto