Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Janosevic trodde på straffräddning: "Mitt trick fungerade"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Darijan Bojanic brände en straff mot AIK.
Budimir Janosevic använde ett trick och trodde på en räddning.
- Jag hade en stark känsla av att jag skulle rädda den, säger AIK-målvakten.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Hammarby-AIK i spelaren ovan.

AIK och Hammarby kryssade under söndagen i ett Stockholmsderby på Tele2 Arena i allsvenskan. I andra halvlek fick Bajen-mittfältaren Darijan Bojanic en ypperlig möjlighet att göra 3-1 från straffpunkten, men i stället gick AIK-reserven Budmir Janosevic, som ersatte skadade Kristoffer Nordfeldt, åt rätt och håll och räddade straffen.

Nu menar Janosevic att han trodde på en räddning, då han använde sig av ett hemligt knep.

- Jag hade en stark känsla av att jag skulle rädda den. Jag hade mitt lilla trick som fungerade. Jag kan inte säga vad det är, men jag var ganska säker på att jag skulle välja rätt sida. Jag trodde på det, och i slutändan var det kanske en vändpunkt i matchen. Det hade kunnat bli 3-1, och i omklädningsrummet fick jag feedback av alla. Räddningen kom, och det gav mycket energi till laget, säger Janosevic och fortsätter:

ANNONS

- Vi tryckte på, gjorde mål och var kvar i matchen. Vi fajtades till slutet och fick en bra poäng. I slutändan kan det vara en bra poäng. Om du spelar derby borta och kryssar, och vinner hemma, så vinner du SM-guld.

Var det ett mentalt spel vid straffen?
- Nej, jag spelar inte med dem. Jag försöker bara läsa hans kroppsspråk och signaler kring vilken sida han väljer. Det finns spelare som väljer sida och det finns spelare som väntar ut dig. Han är mer en typ av straffläggare som väljer sida. Jag försökte då att läsa det och gå så sent som möjligt för att inte öppna den andra sidan. Nu läste jag hans kroppsspråk bra.

Han fortsätter:

- Det var inte lätt, men vid många tillfällen i min karriär när det varit matcher med stor press har det här fungerat (tricket). När det är matcher utan press och de har ett bra resultat är det lättare för de att skjuta, vänta och göra tricks. När det är så här fungerar den här typen av tricks.

ANNONS

AIK toppar den allsvenska tabellen och ställs härnäst mot IK Sirius hemma i allsvenskan.

Publicerad 2022-05-16 kl 10:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto