Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cifuentes förklarar Selmani-petningen: "Svårt beslut"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Astrit Selmani blev bänkad mot AIK.
Till stjärnans stora besvikelse.
- Jag är en stark personlighet. På gott och ont, säger forwarden till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Hammarby-AIK i spelaren ovan.

Hammarby-anfallaren Astrit Selmani, 25, har i år varit given i nye tränaren Marti Cifuentes startelva. Selmani har startat i samtliga matcher i svenska cupen och i allsvenskan, men fick under söndagen ta plats på bänken i derbymötet med AIK på Tele2 Arena. Forwarden fick i stället ett inhopp i den 76:e minuten när matchen till slut slutade 3-3. 

Inför matchen förklarade Cifuentes hur han resonerade kring det.

- Det var ett svårt och tufft beslut, då Astrit är en bra spelare, och jag har många bra spelare. Till den här matchen tänkte vi att det vore bra att starta med ett annorlunda upplägg, och det finns många bra spelare som kunde startat i matchen, så jag är övertygad om att de kommer att göra jobbet, sa Bajen-tränaren till Discovery+ inför avspark. 

ANNONS

Selmani väntar fortfarande på att få göra sitt första mål i år i allsvenskan.  I svenska cupen stod han tidigare i år för fyra mål på fem framträdanden.

Efter derbyt, i vilket han fick nöja sig med ett sent inhopp, är forwardsstjärnan besviken.

- Det är inte kul. Jag vill spela. Men han fattar sina beslut, säger Selmani till Fotbollskanalen.

Vad har du fått för förklaring?
- Jag tror att han har gett en till er. Det får vara det han har sagt. 

- Jag har haft det på känn (under veckan). Så här är fotbollen ibland.

Är det kopplat till dina prestationer tidigare, tror du?
- Kanske. Sen är jag en stark personlighet. Jag säger vad jag tycker. Det kan vara både på gott ont. 

Är det jobbigt för honom att du säger vad du tycker?
- Han vill ha det på sitt sätt och ibland vill jag ha det på mitt sätt. Ibland krockar det bara.

ANNONS

Har ni haft några dispyter, eller vad man ska kalla det?
- Vi har kanske inte alltid varit överens om allting. Men så är det överallt, i alla yrken.

Hur ser du framåt nu?
- Vi får se. Vi får se vad som händer de kommande matcherna.

Får det här dig att fundera kring vad du ska göra när sommarfönstret öppnar?
- Vi får se. Det händer allting något runt sommaren. Men mitt fokus ligger på de tre matcherna vi har kvar innan uppehållet. Sen får jag se vad som händer efter det. En liten semester kan man behöva också. 

Selmani upplever att hans offensiv blir lidande i det nuvarande spelsättet.

- Ja. Det är klart. Det är inte hela tiden kul att springa 90 procent defensivt och öppna ytor till folk. Det krävs en del psyke. Jag är en människa också. Det tar på mitt psyke. Då kan jag ha yttrat mig och det är inte alltid bra att säga vad man tycker.

ANNONS

- Det kan anses som negativt om jag säger någonting. Jag kräver mycket från andra och från mig själv. Folk som känner mig vet hur jag är som person. Oftast ärlig och rakt på sak. Den här gången visste jag att jag skulle sitta på bänken. Det är bara att köpa läget.

Kommer du fortsätta vara dig själv eller tänker du tona ner dig lite framåt?
- Jag kommer aldrig ändra mig. Det är det som tog mig till allsvenskan från första början. Jag har ett spelsätt och det är det jag har. Jag kommer inte kunna ändra det. Det är svårt. Jag är 25 år och jag vet mina kvaliteter. Ska jag göra något annat blir jag en vanlig spelare i allsvenskan. Man måste veta vad man är bra på, säger Selmani.

På presskonferensen efter matchen sa Bajen-tränaren Marti Cifuentes följande om bänkningen av Selmani:

- När vi analyserade AIK kände vi att de är väldigt välorganiserade defensivt och att det är svårt att slå dem. Milosevic och Papagiannopoulos är samtidigt bra i dueller och i boxspelet. Då kände vi att vi stretchar lite mer med typiska wingers, som kan skapa situationer och jag tycker det hjälpte oss mycket.

ANNONS

- Jag tycker att Mayckel (Lahdo) gjorde det fantastiskt och jag tycker även att Williot (Swedberg) gjorde det väldigt bra i rollen som falsk nia. Jag är även såklart nöjd med de andra spelarna, inte bara Williot.

Cifuentes fortsatte:

- Jag tycker att Astrit är en viktig spelare för oss. Det finns inga tvivel om det. Jag försöker ta ut ett lag för varje match, som är bäst för att hjälpa oss att vinna. Den här veckan var det inte bara ett jobb att ta ut elvan, utan även truppen, då jag har många bra spelare. Joel Nilsson är en fantastisk spelare, även Bubacarr Trawally, som är på väg tillbaka, och Dennis Widgren. Vi har väldigt bra spelare och det visar att vi har en bred trupp.

Publicerad 2022-05-15 kl 18:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto