POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Frågan Rydström knappt vågar svara på: "Kan jag få böter?..."

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

UPPSALA. Kalmar FF får kvala. Vilket lag kommer Sirius-tränaren Henrik Rydström, tillika klubbikon i KFF, att heja på då?
- Jag måste tänka nu, kan jag få böter?... säger han med glimten i ögat.

Henrik Rydström hade i princip tillbringat hela sin karriär i Kalmar FF fram till förra säsongen. Då fick inte klubbikonen förnyat förtroendet på tränarposten och därefter lämnade Rydström föreningen. Ny klubbadress blev IK Sirius och under den sista allsvenska omgången var han med att skicka Kalmar FF till kval. Men Rydström själv var inte med vid sidlinjen. Han satt i stället på läktaren.

- Vi har gjort så lite till och från, Mirza coachar och jag är på läktaren. Jag har coachat de tre senaste matcherna. Sedan var det också en tanke… jag fattar ju att det blir mycket jag mot Kalmar, men det är inte det handlar om och då tar vi bort lite fokus på det. Jag hade telefonkontakt med Petter Hansson (ledare), och vi misstänkte väl att Kalmar skulle ändra formation och det såg jag snabbt, förklarar Rydström om varför han inte såg matchen från sidlinjen.

Rydström ville som sagt inte att hans historia i Kalmar FF skulle hamna i fokus när Sirius och KFF drabbade samman. Men vilket lag kommer han att hålla på när Kalmar FF ska kvala för att hålla sig kvar i allsvenskan? Det var en fråga som Sirius-tränaren, med glimten i ögat, var lite tveksam till hur han skulle besvara.

- Jag skulle precis säga att jag alltid hejar på Kalmar (skratt), men det gör jag ju inte alltid. Jag måste tänka nu, kan jag få böter nu om jag säger någonting?...

Rydström fortsätter:

- Mellan Brage, J-Södra och Kalmar hejar jag på Kalmar alla dagar i veckan. Jag håller på Kalmar alla dagar förutom när de möter Sirius, säger han.

Henrik, har du någonting att säga till Jens (Nilsson, tränare i KFF) inför kvalet?
- Nej, men alltså… Jag har fan åkt ur allsvenskan två gånger. Jag har åkt ur söderettan. Jag har följt Jens i veckan efter skiftet och han har varit inne på det, det handlar om energi. Hur får man det? det är ju det som är så jävla svårt i den situationen. Hade det funnits någon knapp Jens kan trycka på så gör han ju det. Men jag vet hur tufft det är. Det handlar någonstans att bara försöka fokusera på det man själv kan påverka och inte hitta någon ursäkt. Man vill gärna göra det som spelare, "Vi skulle ha gjort si eller så". Kalmar har den kvaliteten. Jag har hyllat Jens innan och jag behöver inte sitta här och göra det igen, men jag kan ändå säga det igen. Det är en skitbra tränare som kommer att hitta lösningar.

Publicerad 2019-11-02 kl 18:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå