POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Sirius-spelarna gläds med Bergstrand och Lagerlöf: "Fantastiskt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Djurgårdens guldmatch i spelaren ovan.

UPPSALA. Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf gjorde sju säsonger i Sirius.
Efter SM-guldet gläds Sirius Philip Haglund och Jesper Arvidsson med tränarduon.
- Fantastiskt, säger Haglund.
- Jättekul, säger Arvidsson.

Djurgårdens tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf bör vara minst sagt nöjda med sitt debutår i Djurgården. Efter flera vändningar i den sista omgången lyckades till slut Djurgården knipa SM-guldet.

Två som gläds med "Kim och 'Tolle" är IK Sirius Philip Haglund och Jesper Arvidsson, den sistnämnde har också en historia i blåränderna. De hade dem när Lagerlöf och Bergstrand ansvarade för Uppsalalaget, vilket duon gjorde i sju år.

- Fantastiskt! säger Haglund till Fotbollskanalen.

- Jag tycker att det är jättekul. Jag hade tre otroligt bra år i Djurgården och har fått en kärlek till klubben. Jag tycker att det är jättekul för Kim och "Tolle" och framför allt för alla fans som brinner för Djurgården, säger Arvidsson.

Arvidsson fortsätter:

- Jag satt och följde matchen från läktaren, så det var kul.

Philip Haglund hade Bergstrand och Lagerlöf under två säsonger i Sirius innan de gick till Djurgården. Han tycker att de passar varandra på ett lyckosamt sätt ledarskapsmässigt.

- De kompletterar varandra bra. Jag tycker att Kim har en mjuk sida, oftast när man är själv med honom, men en hård sida när han är mot grupp. Han har ganska tydliga riktlinjer om vad han vill han. Om man inte sköter någonting eller vad det nu än är så tycker jag att det blir väldigt tydligt. Men sedan så tycker jag att det är ganska tydliga med sin filosofi. De stannar upp övningar och visar exakt hur de vill att man ska spela. Djurgården har också en fantastisk trupp och de har gjort väldigt många bra saker, men Kim och "Tolle" har nog varit en pusselbit i det, säger Haglund.

Har du hunnit gratta dem?
- Nej, jag får väl dra ett sms nu. Jag hade Kim som tränare när vi gick upp från superettan med Brommapojkarna. Då hade vi en liten fest på Café Opera, så nu kan jag kan tänka mig att det blir lite större, säger BP-fostrade Haglund med ett smil.

Däremot medger Sirius-anfallaren att han helst hade sett att det var Hammarby som i slutändan hade fått lyfta Lennart Johansson pokal.

- Jag höll på Bajen, men det är för att jag har spelat där och sedan bor jag på Södermalm. Även om Kim och "Tolle" är i Djurgården så är ju, ja.. Jag hade tyckt det var roligast om de vann.

Publicerad 2019-11-02 kl 18:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå