POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Gustafsson om Pekings inledning: "Inne i en tung period"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelarean visas höjdpunkterna från Djurgården-IFK Norrköping.

STOCKHOLM. Länge såg IFK Norrköping ut att ta hem tre poäng mot Djurgården.
Men det blev till slut ett kryss, efter en kvittering på tilläggstid.
- En poäng får ses som godkänt, säger managern Jens Gustafsson.

Förra året utmanade IFK Norrköping om SM-guldet. Men den här säsongen har man inte inlett särskilt starkt i allsvenskan. Mot Djurgården under torsdagen blev det 1-1, efter en sen blårandig kvittering, och nu står laget på sex poäng efter fem omgångar.

- Vi hade ett ganska bra och varierat anfallsspel i första halvlek. Vi skapade en del målchanser och ledde med 1-0 i halvtid. I andra halvlek så vet vi om att vi har några spelare som inte spelat kontinuerligt på länge. Vi tappade kraft och initiativet. Djurgården tog över totalt. Vi fick ägna den halvleken åt att freda vårt eget mål. Spelarna jobbade stentufft i 90 minuter för att göra det, säger managern Jens Gustafsson och fortsätter:

- När vi klarade det så länge så vill man ju ha alla tre poäng men när vi ser ut som vi gör när vi själva har bollen i andra halvlek så kan vi inte be om mer. En poäng här borta får ses som godkänt. Vi är i en tung period och ändå har vi bara förlorat en fajt, vilket påvisar styrka i gänget. Vi ser fram emot söndagens drabbning mot Malmö

Gustafsson gör ingen hemlighet av att inledningen varit tuff, men managern säger sig också se positiva bitar som laget kan luta sig mot.

- Om man ser tillbaka på de inledande fem fajterna så har vi haft det lite jobbigt med prestationerna, det är bara att erkänna. Vi har egentligen sett ut som vi vill i en halvlek mot AIK och sen var det helt okej i dag. Vi kan summera på det viset. Men det visar ändå att vi har styrka i laget när vi bara förlorat en av de här matcherna. Det ser bra ut inför framtiden.

Senast mot Falkenberg släppte Norrköping in tre mål och försvarinsatsen var starkare mot Djurgården, menar Gustafsson.

- För det första slet alla stentufft, över hela planen. Jag tycker att backlinjen var stabilare. Sen är det inte så svårt att vara stabilare än förra matchen. Men de gjorde det jättebra. Jag tycker både Filip (Dagerstål) och Lars (Krogh Gerson) var jättebra matchen igenom. Alla ville ha revansch för den försvarsinsatsen som vi hade senast.

Publicerad 2019-04-25 kl 23:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå