TV: Berg sen poängräddare - Djurgården behåller serieledningen

STOCKHOLM. Djurgården är fortsatt obesegrat i årets allsvenska - och leder serien.'
Hemma mot Norrköping räddade Erik Berg en poäng med en sen kvittering.
- Väldigt skönt, kommenterar Berg för C More.

Två lag som tippats sluta på den övre tabellhalvan i allsvenskan 2019 gjorde upp på Tele2 Arena under torsdagen. Djurgården tog emot Norrköping inför 11 246 åskådare.

Redan efter åtta minuter var gästerna inte allt för långt ifrån att ta ledningen. Sead Haksabanovic testade med ett skott i bortre hörnet som Djurgårdens målvakt Tommi Vaiho dock räddade till hörna. Därefter var det hemmalaget som kom till två farligheter, i den 25:e respektive 34:e minuten. Först avlossade Nicklas Bärkroth ett skott som Norrköpings keeper Isak Pettersson släppte retur på, men den hann Pettersson först på trots att Mohamed Buya Turay högg snabbt. Efter det sköt Fredrik Ulvestad en volley tätt utanför ena stolpen efter inspel från Kevin Walker.

I den 39:e minuten tog sedan Peking ledningen. Ett inspel längs med marken från Sead Haksabanovic gick förbi flera hemmaspelare och letade sig fram till Simon Skrabb, som i Jordan Larsson (avstängd) och Christoffer Nymans (skadad) frånvaro fick chansen från start. Forwarden tryckte enkelt in 1-0.

Den andra halvleken handlade främst om Djurgården, sett till målchanser. Hemmalaget skapade en rad farligheter. Bland annat spelades Fredrik Ulvestad fram till ett bra skottläge i närheten av straffområdeslinjen i den 50:e minuten, men hans avslut täcktes bort till hörna. Två minuter senare sköt ytterbacken Elliot Käck tätt utanför den bortre stolpen.

Inhopparen Astrit Ajdarevic (inte redo att starta tre matcher på en vecka) fick också en vass möjlighet att göra mål på, i den 67:e minuten. Mittfältaren mötte ett inspel på halvvolley men skottet räddades av Isak Pettersson. En minut senare var Norrköping nära att sticka upp och göra 2-0, men Simon Therns bössa träffade ribban.

Djurgården fortsatte sedan att trycka på för en kvittering och med tio minuter kvar att spela dunkade mittbacken Erik Berg en halvvolley precis utanför ena stolpen. Mohamed Buya Turay var därefter ytterst nära att peta in 1-1 från nära håll med bara några minuter kvar av ordinarie tid men missade bollen, föll (i duell med Filip Dagerstål) och skrek på straff. Domaren Mohammed Al-Hakim friade dock.

- Det är inte i närheten av straff, sa C Mores expertkommentator Hasse Backe.

Hemmalaget skulle dock få in en kvittering till slut. Erik Berg nickade på tilläggstid in 1-1 på ett inlägg från Jonathan Ring.

- Väldigt skönt. Det här var viktigt för oss. Det var inte vår bästa match, men i andra halvlek kom vi ut och visade vilket lag vi är, säger Berg till C More.

- Vi visade på ett bra tålamod. Jag är lite förvånad över hur lågt de (Norrköping) gick i andra halvlek och lät oss föra matchen helt.

Resultatet innebär att Djurgården fortsatt är obesegrat i årets allsvenska och behåller serieledningen. Laget ligger en poäng före Malmö FF. Norrköping står på sex poäng, fem färre än Djurgården.

Dessvärre för Djurgården åkte lagkaptenen Marcus Danielson på vad som befaras vara en hjärnskakning i den första halvleken. Mittbacken kolliderade med målvakten Tommi Vaiho och fick bytas ut. Skadan kan göra att Danielson missar derbyt mot Hammarby på söndag.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Jacob Une Larsson, Marcus Danielson (Jonathan Augustinsson 17, Jonathan Ring 73)), Erik Berg, Elliot Käck - Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström - Haris Radetinac, Kevin Walker (Astrit Ajdarevic 59), Nicklas Bärkroth - Mohamed Buya Turay

Norrköpings lag: Isak Pettersson - Filip Dagerstål, Kasper Larsen, Lars Krogh Gerson - Ian Smith, Alexander Fransson, Simon Thern, Gudmundur Thorarinsson - Sead Haksabanovic (Andreas Blomqvist 53) - Simon Skrabb (Alexander Jakobsen 70), Kalle Holmberg (Johannes Vall 82)