Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Ingen jävmisstanke mot förbundsjuristen: Cabrera tog honom gisslan

Allsvenskan

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell tror inte att man kommer att följa upp förbundsjuristen Krister Malmstens inblandning i Cabrera-affären.

Förbundets chefsjurist Krister Malmsten fick inte utreda anklagelserna om brott mot agentbestämmelserna av Oliver Cabrera då han varit i kontakt med Cabrera när det gällde förhandlingarna om Roni Porokara – förhandlingar som sedan blev föremål för utredning efter TV4:s och fotbollskanalen.se:s granskning av Oliver Cabreras affärer.

Cabrera hade ringt Malmsten med en fråga om Porokaraaffären, men Lars-Åke Lagrell misstänker att det var ett svepskäl för att kunna säga att han fått grönt ljus av förbundet. Och han tror inte att man kommer att titta närmare på Krister Malmstens roll i härvan.
- Nej inte vad jag vet. Jag anser inte att Krister gjort något fel. Det är i och för sig ingen fråga jag rotat i – men det var väl så att Krister fick en fråga från Cabrera som när han insåg att han skulle bli granskad tog chansen för att försöka få det att se ut som att han försökt rätta till det hela. Jag tror inte att Krister anade att han skulle tas som gisslan av det där samtalet från Cabrera.

Annons

Du menar att Oliver Cabrera ringde upp juristen för att kunna säga att ”jag har kollat med förbundet”?
- Ja, jag vet inte exakt men det är så jag uppfattade det. Det är ju svårt för dem på kansliet som både ska ge service och samtidigt bevaka så att regler följs. Det var väl där som Krister inte hängde med riktigt, säger Lagrell.
- Vi kände väl efter det att eftersom han tagit samtalet från Cabrera så var det ju frågan om det passade att han utredde – även om vi inte tycker att han gjort något fel.

När Krister Malmsten togs bort från utredningen gjordes den istället av Anders Sigurdsson, som annars är säkerhetsansvarig på Förbundet.

Publicerad 2010-11-27 kl 15:05
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto