Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Innocents senaste månad – speltid i samtliga fem matcher: "Han är mer involverad nu"

Allsvenskan

MALMÖ. Bonke Innocent har blivit allt mer använd av Uwe Rösler, som har spelat Malmö FF-mittfältaren i samtliga viktiga matcher den senaste månaden.
- Det talar mycket för honom själv, hur han har spelat och hur han har tränat, säger Rösler. 

Foto: Bildbyrån.

Efter allt upp och ner som har hänt med Bonke Innocent så verkar det mesta vara på uppgång i Malmö FF nu. Han startade mot Gif Sundsvall i slutet av september, blev vald till matchens bästa spelare, och har därefter fått speltid i varje match.

Start borta mot BK Häcken, inhopp på drygt 20 minuter mot Hammarby, och även inhopp mot Besiktas (knappt 20 minuter) och Sarpsborg (knappt tio minuter). 

- Han är mer involverad nu. Det talar mycket för honom själv, hur han har spelat och hur han har tränat, säger tränaren Uwe Rösler inför måndagens match mot AIK. 

Innan matchen mot Gif Sundsvall hade Innocent endast spelat drygt 200 minuter under Röslers ledning, under Röslers 19 matcher. Då användes Innocent ofta i matcher där MFF redan hade en stor ledning. Nu får han mer speltid i svåra och jämna matcher. 

ANNONS

- När man kommer in så utvärderar man spelarna. Man ser spelare som tränar väldigt bra, spelare som kommer snabbt ur startblocken och tappar sen lite, och andra som startar långsammare ur blocken och är väldigt starka i slutet. Fotboll är ett maraton med matcher, inte sprint. 

När det gäller inhoppet mot Sarpsborg så valdes Innocent före spelare som Romain Gall, Eric Larsson, och Carlos Strandberg, som alla tre blev kvar på bänken. 

- Det var inte en match för exempelvis Romain att komma in i. Vi hade inte bollinnehavet, och varje boll var en fajt, varje boll var 50-50. Ibland måste man ta de besluten, även när de kanske förtjänar att spela. Sånt krossar mitt hjärta ibland. Romain gör det väldigt bra på träningar och i matcher, men hans tid kommer att komma. Den här veckan har vi tre matcher, så man måste inte vara Einstein för att förstå att vi måste använda hela truppen. 

ANNONS

Efter matchen mot AIK på måndagen så har MFF match mot Örebro SK på torsdag, IFK Göteborg på söndag, Sarpsborg torsdagen den 8:e november, och Elfsborg söndagen den 11:e november.

Mötet mellan AIK och Malmö FF visas på C More Fotboll och på Sportkanalen. Sändningen start 18.30.

Publicerad 2018-10-29 kl 09:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto