Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rosenberg och målvakterna de stora frågorna i MFF:s kontraktsläge: "Måste tänka igenom nästa steg"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF har sju spelaravtal som tar slut i vinter. Förutom Markus Rosenberg handlar det om målvakter och lärlingar.
- Vad som än händer, så måste det vara ett smart (beslut). Inte gå efter det ytliga, som pengar och sånt, säger Walter Viitala om sitt utgående avtal.  

3:23
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmös möte med Hammarby i spelaren ovan.

Förra året hade Malmö FF ett stort antal utgående avtal på många viktiga spelare, och de som lämnade var till slut var Anton Tinnerholm, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Felipe Carvalho, Pa Konate, Johan Wiland, och Yoshimar Yotún.

I år ser läget klart ljusare ut. Markus Rosenberg har sagt att han ska sluta, men öppnade efter Hammarbymatchen upp en liten öppning för att fortsätta. Utöver det handlar mycket om vilken eller vilka målvakter som ska vara i truppen förutom Johan Dahlin, samt vilka lärlingar som ska stanna.

- Nästa steg måste jag verkligen tänka igenom, säger Walter Viitala, en av målvakterna med utgående avtal. 

ANNONS

- Jag är i en bra ålder och vill inte slösa bort de åren. Jag vill upp på nästa nivå. Vad som än händer, så måste det vara ett smart (beslut). Inte gå efter det ytliga, som pengar och sånt.

Förutom Viitala så har Malmö FF även Fredrik Andersson och Sixten Mohlin (utlånad till Dalkurd) med utgående avtal, och även unga Jakob Tånnander. Marko Johansson kan återvända nästa år från sitt lån i Trelleborg, då han har avtal med MFF över 2020. 

Viitala säger att han själv inte har pratat med MFF om framtiden, men har i tidigare intervjuer sagt att han trivs väldigt bra i föreningen. Han är åter med i truppen mot AIK i morgon, trots att Fredrik Andersson är tillbaka efter skada. 

- Det är en ”fair” konkurrens. När jag var yngre hade jag en äldre målvaktskollega i Finland, och han ersatte mig och jag hamnade på bänken. Jag blev arg på honom, men då sa han: ”Hey Walter, det är inte mitt fel. Var inte arg på mig”. 

ANNONS

- Jag försöker bara göra mitt bästa varje dag. Om jag är med i truppen, fantastiskt, om jag inte är det, då är det bara att fortsätta att kämpa på. 

Än så länge har Viitala spelat två matcher, varav ett inhopp i halvtid, i MFF. 

- Jag tycker jag använde de matcherna ganska bra. Släppta inte in något mål eller så, men det är mycket kvar. Vara här och vara den bästa versionen av mig själv som jag kan vara.

De två utespelande lärlingarna med utgående avtal är den utlånade duon Anton Kralj (Gefle) och Teddy Bergqvist (Varberg). 

Även nästa år ser det bra ut för MFF:s kontraktsläge. Rasmus Bengtsson är den enda nuvarande ordinarie spelare med utgående avtal 2019, och de övriga är fyra lärlingsspelare där Hugo Andersson är den som har fått mest speltid i A-laget. 

När det kommer till ledarstaben så skrev Uwe Rösler i somras på ett avtal över 2020. De assisterande tränarna Olof Persson (2022) och Jens Fjellström (2019) förlängde förra året, och målvaktstränaren Jonnie Fedel (2020) och fystränaren Ben Rosen förlängde i år. Den sjätte i ledarstaben är Andreas Georgson, där MFF inte kommunicerade kontraktslängd i vintras. 

ANNONS

På måndagen möter Malmö FF AIK. Matchen visas på C More Fotboll och på Sportkanalaen. Sändningen startar 18.30.

Publicerad 2018-10-29 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto