Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sista (?) matchen mot AIK för Rosenberg: "Tradigt att vi inte är med där uppe"

Allsvenskan

MALMÖ. Markus Rosenberg vill behålla en bra trend och förbättra en sämre trend mot AIK i dag. Han har bara förlorat en match mot AIK sedan han kom tillbaka 2014.
- Alltid en tuff match. AIK har extremt bra defensivt. Kompakta, det kan bli ännu tuffare än vanligt.

Foto: Bildbyrån

Markus Rosenberg har sedan förra året sagt att han ska sluta efter den här säsongen. Efter matchen mot Hammarby öppnade han upp lite för en fortsättning, framför allt om Malmö FF går vidare i Europa League, men i morgon kan det ändå bli sista gången han spelar mot AIK.

- Troligtvis, svarade Rosenberg på en fråga om det var hans sista match mot AIK. 

Rosenberg har upplevt flera bra ögonblick mot AIK sedan återkomsten till MFF 2014. År 2014 hämtade MFF upp 0-2 till 2-2 med ett mål i minut 94, och vann bortamatchen med 3-2 efter ett straffmål av Rosenberg i minut 86. År 2016 tog de en viktig 2-0-seger, som etablerade laget som serieledare, och 2017 gjorde Felipe Carvalho matchens enda mål i minut 93.

ANNONS

Faktum är att Rosenberg endast har förlorat en match mot AIK sedan återkomsten. Detta sent under 2015, när MFF höll på att avsluta en svag höst. Förutom det: tre vinster och fem oavgjorda. 

- Alltid en tuff match. AIK har extremt bra defensivt. Kompakta, det kan bli ännu tuffare än vanligt.

- Väldigt få mål (mellan AIK och MFF), känns som det. 1-1, 1-0, 0-0. Tunga matcher. Fysiskt starka och de är bra överallt, men tittar man bara på statistik är det väl ungefär 15 mål insläppta i år. Det är det som de tar guldet på, om man ska ta ut någonting. 

När MFF inte tar guld, bryr du sig om vilka som gör det? 
- Nej. Nej. Jag är inte så jätteintresserad av att titta på (tabellen). Tyvärr. Det är tradigt att vi inte är med där uppe. 

Rosenberg hoppas också kunna förbättra en trend i dag. Hans nytta i Malmö FF de senaste åren har varit nästan obeskrivligt stor, men för alla imponerande siffror finns det en icke-imponerande som sticker ut. 

ANNONS

Markus Rosenberg gjorde ett mål mot Örebro SK i mitten av 2016. Efter det har han spelat 25 allsvenska bortamatcher, startat i 20 av dem, och endast gjort mål i en enda av dem, Sirius i sommar. 

Tränaren Uwe Rösler tror dock att matchen i dag kommer att avgöras på centralt mittfält.

- Jag förväntar mig att vi har bollen, för de använder sig inte av hög press i 90 minuter. Väldigt ofta mellanpress eller låg press. De har gjort tio mål på rena kontringar, högsta siffran i allsvenskan, sa Rösler på söndagens pressträff. 

- Slaget blir på mittfältet. Jag tror att laget som vinner den kampen offensivt och defensivt, vinner också matchen. De har liknande uppsättning, inte bara i formation utan också på deras tre mittfältare. De har en nummer sex, en nummer sex-åtta, och en nummer åtta-tio. Exakt som vi har, men de har omvänd sida. 

ANNONS

MFF:s centrala mittfältare lär bli Anders Christiansen, Fouad Bachirou, och någon av Arnor Traustason och Bonke Innocent. detta då Oscar Lewicki lär spela mittback. 

AIK saknar Enoch Kofi Adu och möjligen Kristoffer Olsson på centralt mittfält. Vilka två som startar bredvid Sebastian Larsson är därmed mer oklart. Panajotis Dimitriadis är den troligaste kandidaten, och där spelare som Stefan Silva, Denni Avdic, och Heradi Rashidi är några av de valen som Rikard Norling skulle kunna använda sig av om Olsson inte startar. 

Publicerad 2018-10-29 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto