POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Linnér: "Vi får ta och heja på grabbarna från Södermalm och hoppas på oavgjort"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. AIK ligger mittemellan Hammarby och Djurgården inför söndagens derby.
Då hoppas AIK-spelarna att Djurgården inte vinner och drar ifrån i toppen.
- Vi får ta och heja på grabbarna från Södermalm i morgon och hoppas på oavgjort, säger Oscar Linnér.

AIK gjorde sitt och vann mot Örebro på lördagen med 2-0 efter mål av Henok Goitom. Det gör att laget ligger tre poäng efter serieledande Djurgården och tre poäng före fyran Hammarby inför de båda Stockholmslagen drabbar samman i ett derby på söndagen. 

I AIK-lägret hoppas de flesta på att Djurgården inte vinner, då det hade varit dåligt för AIK:s guldchanser.

- Vinst till Hammarby kanske? Då har vi samma poäng som Hammarby och tre poäng upp till Djurgården. Det kommer bli spännande, man vet inte vad som kommer att hända. För en neutral supporter tror jag att det här är fantastiskt, säger Tarik Elyounoussi. 

Tränaren Rikard Norling menar att han inte har funderat på derbyt alls och kan inte ge något svar på vilket resultat som hade varit bäst. Även Henok Goitom har svårt att svara på vilket resultat han vill se.

- Jag vet inte för att veta det måste vi kalkylera alla fyra matcher som alla lagen har kvar. Och man vet inte om kryss där är bättre eller kommer de snubbla där vara bättre. Jag vet faktiskt inte. Samtidigt kan jag inte kontrollera, jag vet inte vad jag ska säga. Det är så svårt för man inte hur de lagen kommer att reagera eller känna så jag vet inte. Men tänker man så som tabellen ser ut nu kanske inte Djurgården ska vinna. Sen om Hammarby ska vinna eller om det ska bli kryss, det vet jag inte, säger anfallaren.

Oscar Linnér är tydligare in sin tanke om vilket resultat han helst ser. 

- Djurgården får absolut inte vinna. Utan att få det att framstå som att jag bryr mig allt för mycket, men det är klart att det vore illa om Djurgården vinner för oss som ligger bakom. Så att vi får ta och heja på grabbarna från Södermalm i morgon och hoppas på oavgjort. Det är klart att det är bra, då tappar två av de lagen vi slåss med topplaceringarna poäng, så det vore fördelaktigast. 

Publicerad 2019-10-05 kl 19:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå