Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mycket känslor efter Goitoms avslut: "Inte ofta jag blir tårögd, men helskotta"

Allsvenskan 2021-12-04 kl 22:17

SOLNA. Henok Goitom gjorde sitt 100:e mål i sin sista match för AIK. 
Efteråt hade han själv, lagkamraterna och tränarstaben svårt att hålla tillbaka.
- Det är inte ofta jag blir tårögd, men helskotta… det var svårt att hålla tillbaka känslorna där, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak.

Foto: Bildbyrån

Se intervjun med Henok Goitom i spelaren ovan.

1:30
Höjdpunkter: Henok Goitom nätade i sista matchen för AIK
3:44
Goitom: "Tror inte någon hade tippat oss på samma poäng som MFF"

Henok Goitom har gjort sin sista match i AIK. Innan avspark mot Sirius hyllades han med ett tifo. En målning av forwarden med Lennart Johanssons Pokal i händerna. Sedan kom han in i den andra halvleken till ett stort jubel - och på övertid gjorde han sitt 100:e mål i AIK-tröjan. 

- Jag har pratat med "Seb" (Larsson) om det i några matcher och han har sagt att varje gång han får bollen så ska han titta mot mig. Nu blir det ett perfekt avslut. Jag tror att många var stressade över att jag inte skulle göra det hundrade målet, och så går tiden, säger han efter matchen.

Hur känner du när bollen går in i mål?

ANNONS
- Det är som det där bläcket man har och jag skriver sista raden på en bok. Och bläcket har precis tagit slut och det står "100" som sista textrad. Jag tror att det är ett perfekt avslut att få göra det framför Norra stå och att alla har väntat så länge.

Det var inte bara mycket känslor för huvudpersonen, utan även för lagkamrater och tränare.

- Det är inte ofta jag blir tårögd, men helskotta… det var svårt att hålla tillbaka känslorna där. En magisk avslutning. Han har haft en karriär som folk bara kan drömma om. Det är inte många som får uppleva de sakerna han upplevt, säger Bartosz Grzelak och fortsätter:

- Ni vet alla att Henok inte startade varenda match i år men han har minsann varit den första som försökt hjälpa laget på alla matchförberedande träningar. Han har coachat och tagit hand om alla spelare. Jag kommer sakna Henok. Han är en otroligt varm och klok människa. Jag hoppas att jag får jobba nära honom i framtiden.

ANNONS

Vad sa Henok efter matchen när ni alla samlades i en ring? 
- Han sa några väl valda ord som nog berörda oss alla.

Goitom höll inte bara ett tal för sina lagkamrater utan även för de 27 000 som samlats på läktarna.

Jag har sagt det sen dag ett, fast jag inte har en anknytning till AIK på det sättet, så har det känts som hemma. Jag ska så gott som jag kan förmedla till spelare som tvekar lite på att komma till AIK. Jag ska säga till dem: "Kommer du till AIK så kommer du till himlen på jorden". Tack för alla de här åren, ett perfekt avslut!

Nu börjar nästa kapitel för Goitom. Som assisterande tränare i AIK:s U19-lag.  Och kanske blir det nya framgångar där?

- Jag är väldigt glad för Henoks skull. Att han fick sitt göra 100:e mål och runda av med det. Det är som hans fru sa: "Han är duktig på att skapa sagor". Nu skrev han ett fint slut på en saga, säger sportchefen Henrik Jurelius.

ANNONS
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto