Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK-stjärnan glad över att Kindberg friades: "På något sätt försvinner den dåliga stämpeln"

Allsvenskan

SOLNA. Daniel Kindberg friades i Hovrätten.
En positiv nyhet för flera spelare som har varit i Östersund.
- På något sätt försvinner den här dåliga stämpeln över det vi gjorde under den tiden, och det är ju bra, säger Sotirios Papagiannopoulos.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från AIK-Sirius i spelaren ovan.

Daniel Kindberg, tidigare ordförande i Östersunds FK mellan 2010 och 2018, stod anklagad för omfattande ekonomisk brottslighet, bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. Under fredagen friades han dock på samtliga åtalspunkter i hovrätten. 

Till Aftonbladet sa Kindberg att han fått många fina reaktioner från spelare och tränare som har varit i Östersund. Bland annat av Graham Potter.

- Det var mycket, mycket emotionellt. Vi grät tillsammans, sa han.

En som skickade ett sms till Kindberg är AIK:s mittback Sotirios Papagiannopoulos, som var i ÖFK mellan 2015-2018, en period då man bland annat slutade femma i allsvenskan, vann Svenska cupen, och tog sig till sextondelsfinal i Europa League.

Annons

Papagiannopoulos är glad över att Kindberg friades.

- Jag skickade iväg ett sms. Han hade väl sagt det från första början (att han var oskyldig). Så på något sätt försvinner den här dåliga stämpeln över det vi gjorde under den tiden, och det är ju bra, säger han.

Tycker du att det var många som drog förhastade slutsatser?
- Ja, det blev för mycket. Men om det är någon som kan tåla det så är det väl han.

Daniel Kindberg är inblandad i ytterligare en rättsprocess och ska i början av 2022 ställas inför rätta på nytt. Den tidigare ÖFK-ordföranden står åtalad för mutbrott, då han vid ett 30-tal tillfällen misstänks ha fakturerat en leverantör till Östersundshem (kommunalägt bostadsbolag som Kindberg tidigare var vd för) via sitt eget bolag - samtidigt som han satt på positionen som vd för Östersundshem.

Annons

- Det materialet är hämtat från den här rättegången. Det är, precis som den här var, en starkt politiskt styrd rättegång. Jag kommer återkomma där till hur den utredningen har bedrivits, sa Kindberg till Fotbollskanalen efter att han under fredagen friats av Hovrätten.

Är du bekymrad där?
- Nejnejnej, det är jag inte. Däremot tror jag att åklagaren är mycket bekymrad. Men vi kommer återkomma till det. Det kommer nog lossna en och annan nyhet inför det, men jag är inte ett dugg orolig.

Men du riskerar fängelsestraff även där?
- Ja, men det kommer jag göra varje dag, säkert. Men jag är inte orolig för det. Jag tror däremot att åklagaren är mycket orolig. 

Publicerad 2021-12-05 kl 09:30

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto