Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nya beskedet – beslut om statyn tas närmare mars

Allsvenskan

Natten till söndagen vandaliserades Zlatan-statyn på nytt.
Röster har höjts om att skulpturen borde flyttas.
"Vi ska låta medborgarinitiativet ha sin demokratiska gång. Det stänger 25/2, och ska därefter beredas för politiskt beslut, skriver Malmös kulturkommunalråd Frida Trollmyr (S) till Sydsvenskan.

Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Efter att Zlatan Ibrahimovic blivit delägare i Hammarby har hans staty, placerad i Malmö vandaliserats vid ett flertal tillfällen. Bara timmar efter offentliggörandet hängde någon en toasits runt statyns ena arm, därefter har näsan sågats av.

Natten till söndagen skedde en ny attack då någon sågat av statyn vid fotlederna som sedan välts över staketet som placerats runt om statyn.

Efter de upprepade vandaliseringarna startades i slutet av december ett initiativ upp där 743 hade skrivit under att de ville skicka statyn till Stockholm. Det innebär att kommunstyrelsen måste ta upp frågan, eftersom alla initiativ i Malmö som får 100 ja-röster ska lyftas till ansvarig politisk nämnd.

ANNONS

- Det kan vi inte. Det är Malmöbornas egendom. Vi får också räkna med att det finns en massa Malmöbor som är nöjda med statyn och som inte har skrivit under Malmöinitiativet, sa Malmös kulturkommunalråd Frida Trollmyr (S) till Sydsvenskan då.

När Sydsvenskan är i sms-konversation med Trollmyr efter den senaste händelsen skriver hon:

"Vi hade kanske kunnat göra mer för säkerheten men det måste ställas mot hur mycket skattemedel staden ska lägga på detta."

Hon hänvisar till Malmöinitiativet ”Skicka tillbaka Zlatans staty till Stockholm”, vilket tas upp i kommunstyrelsen närmare mars.

"Vi ska låta medborgarinitiativet ha sin demokratiska gång. Det stänger 25/2, och ska därefter beredas för politiskt beslut. Innan dess gör vi inget", skriver Trollmyr till Sydsvenskan.

Publicerad 2020-01-05 kl 13:18
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto