Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

MFF skickar hälsning till Zlatan: "Lycka till i livet"

Allsvenskan

Relationen mellan Malmö FF och Zlatan Ibrahimovic är speciell sedan stjärnans intåg i Hammarby.
När 41-åringen nu lagt skorna på hyllan skickar dock MFF en hälsning till sin tidigare spelare.
"Lycka till i livet utanför fotbollen", skriver klubben på sociala medier.

2:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/Arne Forsell och Bildbyrån/Matteo Gibraudi

Många av Zlatan Ibrahimovics tidigare klubbar har skickat hälsningar till svensken efter att han förkunnat att spelarkarriären är över.

Nu har även Malmö FF, där 41-åringen slog igenom, gjort det. På sociala medier skriver MFF:

"En lång och framgångsrik karriär började i Malmö och tog slut i Milano. Lycka till i livet utanför fotbollen".

För Fotbollskanalen förklarar vd:n Niclas Carlnén hur klubben resonerat kring inlägget.

- Zlatan har haft en fantastisk fotbollskarriär och i mångt och mycket började den i Malmö FF. Han har också gjort mycket för Malmö historiskt, så det är helt naturligt att uppmärksamma det, säger Carlnén.

Annons

Man måste kunna bortse lite från andra tvister?
- Så är det ju. Sedan är vi kanske konkurrenter på planen nu, men vi har haft en helt gemensam agenda tidigare, och framför allt inledningsvis.

Kommer ni uppmärksamma honom på något annat sätt?
- Det är inte något som är planerat nu, svarar vd:n.

Att MFF valt att skicka en hälsning till Ibrahimovic har mötts av blandade reaktioner på sociala medier. Vissa riktar kritik mot klubbens beslut, medan andra markerar att man tycker att det är rätt agerat.

Efter att Ibrahimovic valde att kliva in som delägare i allsvenska konkurrenten Hammarby har hans relation till MFF varit ansträngd och speciell. Supportrar till de himmelsblå blev rasande på Zlatan och i Malmö revs den staty av honom som tidigare stod utanför hans tidigare klubbs hemmaarena.

I en intervju med Fotbollskanalens podcast Lundh under våren 2021 uttalade sig MFF:s vd Niclas Carlnén om läget mellan klubben och Ibrahimovic.

Annons

- Jag har inte pratat med honom på väldigt länge. Han har en relation med medarbetare i föreningen men ingen som jag har med honom, sa Carlnén.

Skar det sig lite i samband med Hammarby och statyn?
- Ja, det får man säga.

När nyheten om Bajen blev officiell berättade också vd:n för Fotbollskanalen att han efter att ha läst Zlatans kommentarer ringde upp huvudpersonen själv för att dubbelkolla fakta kring affären.

- Jag har pratat med honom, för jag brukar sällan kommentera det som jag inte känner till som förstahandsinformation. Så för att bekräfta att det är rätt i artiklarna så söker jag alltid källan. Malmö FF är i dag Sveriges bästa fotbollsförening. Vi är ledande i Norden och vi är etablerade i Europa. Det tänker vi fortsätta att vara. Vi tänker fortsätta att utvecklas och det är oberoende av var Zlatan investerar sina pengar, sa Carlnén.

Annons
Publicerad 2023-06-05 kl 11:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto