Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Andersson hoppas på ny roll för Ibrahimovic: "Man ska hitta en roll som är väldigt tydlig"

Sverige (herr)

Zlatan Ibrahimovic har lagt skorna på hyllan.
Nu reagerar förbundskaptenen Janne Andersson på beskedet - och hoppas på någon form av roll för Ibrahimovic i svensk fotboll. 
- På något sätt borde vi hitta någon bra roll för honom, säger förbundskaptenen till TV4. 

4:04
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån, MATTEO GIBRAUDI/BILDBYRÅN

Se Janne Andersson uttala sig om Zlatan Ibrahimovic i spelaren.

Zlatan Ibrahimovic, 41, meddelade sent under söndagen att hans spelarkarriär nu är över, och blev hyllad efter Milans sista ligamatch för säsongen på San Siro. 

Nu reagerar Blågults förbundskapten Janne Andersson på beskedet. 

- Jag tillhör absolut inte de som visste. Jag pratade med honom för en vecka sedan och förstod då att han var i funderingar på olika sätt, men jag anade inte då att han skulle ta ett snabbt beslut om att sluta, säger Andersson till TV4. 

- Jag fick reda på det när jag såg avslutningen i går. Min reaktion är att det inte var helt oväntat, då de senaste åren varit jobbiga, samtidigt som han kommit tillbaka gång på gång. Någonstans fanns kanske inte motivationen kvar, och det är väl inte så konstigt, då han nu var inne på sitt 42:a år med hans makalösa karriär. Det var inte oväntat, även om jag heller inte anade det, fortsätter han. 

Annons

Andersson kommer att sakna att se Ibrahimovic på planen. 

- Zlatans karriär är helt enorm, som idrottsman och atlet. Jag kommer att sakna honom enormt mycket, och så tror jag att det är för de allra flesta. Det går inte bortse från hans karriär och att det i varje fall enligt mig är vår bäste spelare genom tiderna. Jag har också fått lära känna honom som person de senaste åren och det är en människa som jag har en enorm respekt för, och inte bara som fotbollsspelare, utan även personen Zlatan. Jag tycker, från det perspektivet, att det är jättetråkigt att han slutar, men jag hoppas på kontakt framöver ändå.

Andersson har tidigare öppnat för en roll för Ibrahimovic inom landslaget, något han nu också är mer än öppen för. Han vill att svensk fotboll använder stjärnans erfarenheter. 

- Jag har sagt det tidigare, och jag tycker att det är klart att en kille som Zlatan med hans erfarenhet är något vi ska ta del av och använda i svensk fotboll, förutsatt att han själv vill. Sedan gäller det att hitta en roll, som passar in där han är nu. Nu får han först andas lite och summera det han gjort som spelare och sedan får vi se om det dyker upp några bra möjligheter. Men att vi på något sätt ska anstränga oss för att ta del av hans erfarenhet är självklart, säger han. 

Annons

TV4: Vad skulle han tillföra bäst för er?
- Det är jättesvårt att säga. Jag tror att man ska hitta en roll som är väldigt tydlig, för man kan inte bara vara med och gå omkring. Det kan man vara lite grann, men man måste ha något man är ansvarig för och driver, och det kommer han även själv vilja ha också i sådana fall. Vad exakt det skulle vara vet jag inte i dag, men på något sätt borde vi hitta någon bra roll för honom, säger förbundskaptenen. 

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand säger följande i ett pressmeddelande på förbundets hemsida:

- Zlatan Ibrahimovic har skänkt svensk fotboll enormt många oförglömliga ögonblick. Ingen svensk fotbollsspelare har varit i närheten av det som Zlatan gjort för sin idrott och för sitt land. För mig är Zlatans karriär på nivån att det ska ses som ett mästerverk och ett svenskt världsarv, säger han och fortsätter:

Annons

- När Zlatan nu väljer att avsluta sin karriär är han den svenska fotbollsspelare som gjort störst avtryck i historien, men vår starka relation upphör inte här den går bara in en ny fas.

Ibrahimovic var med på Blågults senaste samling i mars och spelade mot Belgien i EM-kvalet. Totalt sett gjorde han 62 mål på 122 A-landskamper. 

Publicerad 2023-06-05 kl 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto