Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Zlatans ALLA ord efter avskedet: "Jag har fått bud"

Serie A

MILANO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic har avslutat sin spelarkarriär.
Här har Fotbollskanalen samlat hans ord efter avskedet.

10:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån/TT.

Ute på planen på San Siro, efter säsongsavslutningen mot Hellas Verona, avslöjade Zlatan Ibrahimovic att han avslutar sin spelarkarriär. Därefter närvarade han på en presskonferens och berättade mer ingående om sitt beslut att lägga skorna på hyllan.

- Det här var en speciell dag för mig. Jag berättade inte för någon om att jag skulle lämna fotbollen. Jag sa bara till klubben att vi behövde göra någonting för sista matchen. Men de visste inte att det handlade om att jag skulle avsluta min karriär, säger Ibrahimovic enligt football-italia.net.

- Jag tackar er journalister för ert tålamod. Nu kommer ha mindre jobb att göra utan mig…

Annons

Han fortsätter:

- Från och med i morgon är jag en fri man. Det var en lång karriär, riktigt lång. Tack till alla som gav mig styrka, adrenalin och känslan för att fortsätta.

- Tack till Milan för allt de gjort för mig. Tack till alla som jag har spelat med, alla klubblag och landslag jag spelat i.

För Ibrahimovic blev söndagen annorlunda än de flesta andra dagarna.

- När jag vaknade den här morgonen så regnade det. Då sa jag till mig själv: ”Till och med Gud är ledsen i dag”.

- Inte ens min familj visste vad som skulle hända i dag. Jag kände mig som en zombie. Jag drog inga skämt, jag pratade inte. För bara tre månader sedan kände jag panik över att sluta men i dag accepterar jag det och känner mig redo. Men även lite ledsen, så klart.

Under sitt farväl grät Ibrahimovic.

- Folk tror att ”Ibra” är Superman. Och ja, jag är Superman, men jag har också ett stort hjärta. Jag tittade mig runt och försökte hitta ett ansikte som skulle ge mig styrka. Men alla grät.

Annons

- Jag tittade på spelarna och de grät. Fansen grät. Jag tittade på min fru som jag trodde skulle ge mig styrkan att hålla ihop det, men hon grät mer än någon annan.

Svensken berättar att han landade i sitt beslut nyligen.

- Jag sa att nog var nog de någon gång under de senaste tio dagarna. Jag accepterade att det inte skulle ta slut på planen.

- Det jag fick uppleva i dag (läs under söndagen) var så underbart. Det är ett minne jag kommer bära med mig resten av livet.

Han fortsätter:

- Jag fick råd från många men jag behövde inse själv att stunden var kommen för att säga att det är nog, för att njuta av mitt privatliv och njuta av fotbollen på ett annat sätt.

Ibrahimovic avslöjar vidare att han har fått bud från andra klubbar som velat att han ska spela vidare.

- Jag har fått erbjudanden. Men jag hade accepterat tanken på att sluta och då är inga erbjudanden intressanta längre.

Annons

Han har ryktats vara på väg till Milans Serie A-kollega Monza men på frågan om han funderat på att skriva på för den berörda klubben svarar Ibrahimovic:

- Nej.

41-åringen tackar också sin tidigare agent, avlidne Mino Raiola.

- Jag kom tillbaka till Milan med ett stort ansvar på mina axlar. Jag var som en pilot som guidade laget, och jag älskade det. När jag spelade i USA (för LA Galaxy) hade jag inte för avsikt att återvända till Europa men Mino övertalade mig.

- Jag var ensam tidigare men jag delade ändå mitt liv med Mino. Efter det tragiska som hände honom har mitt liv inte varit detsamma.

Han säger också, skämtsamt:

- Om Mino hade varit här så hade jag fortsatt spela. För han hade velat ha agentarvodet. Förlåt, Mino. Men det är sanningen.

Ibrahimovic kommenterar också sin framtid. Han säger sig inte ha bestämt sig för nästa steg i livet.

Annons

- Just nu vill jag bara ta lite tid och njuta av vad jag åstadkommit. Det är inte rätt för mig att stressa fram ett beslut. Det är för mycket känslor just nu. Jag vill ta ledigt i sommar, reflektera och sen får vi se.

Han tycks vara osäker på om det är rätt för honom att påbörja en tränar- eller ledarkarriär inom fotbollen.

- Att vara en tränare eller en klubbdirektör innebär ett stort ansvar. När du är spelare kan du vara dig själv. Men du är mer begränsad som tränare.

- Jag kan ju inte köra en Ferrari till jobbet som tränare. Eller… kanske kan ”Ibra” göra det. Låt oss ändra de reglerna!

Ibrahimovic säger också följande enligt milannews.it:

- Om jag går in i en ny roll så måste jag börja om från början, ta steg från grunden. Det betyder inte att jag kommer bli en topptränare.

Svensken menar att det inte finns någon som nu kan gå i hans fotspår.

Annons

- Det är omöjligt. Det finns bara en Zlatan. Som barn jämförde de mig med Marco van Basten men han är den han är och jag är den jag är. Det finns kanske likheter men jag tycker inte att de är rätt. Jag tvivlar på att vi kommer hitta en annan Zlatan, med mitt ego.

Han säger också att avskedet under söndagen fick fram den ”riktige Ibrahimovic”.

- Jag kunde inte ha drömt om en kväll som den här. Från första dagen har jag känt mig hemma i Milan. Både den gamla och nya versionen. När jag nu lämnar kommer jag sakna mycket.

I en intervju med TV4/Fotbollskanalen natten till måndag säger Zlatan vidare:

- Det var väldigt känslomässigt. Det var många känslor som gick igenom kroppen. Det var fint, väldigt fint. Det betyder mycket för mig och jag är väldigt stolt. Jag accepterar det som väntar och det beslutet jag har tagit.

Annons

Han poängterar att han nu vill njuta av sin karriär och ”suga in allt”. När han beskriver vad han kommer sakna med fotbollen som spelare svarar Ibrahimovic:

- Allt. Jag menar: omklädningsrummet, planen, adrenalinet, känslorna, att få göra mål. Allt. Det finns ingen detalj, utan hela paketet.

Har du något särskilt minne från de här åren?
- Det är så många minnen som snurrar i huvudet. Det är det jag menar, första tiden ska allt bara komma tillbaka och man får gå igenom det på ett helt annat sätt. Men det är stort. I dag var fantastiskt och det kunde inte bli bättre än vad det blev. Allt var naturligt.

Var det så här du ville sluta?
- Ja, det här var ett bra avslut. Det hade inte spelat någon roll att vara på plan. Kroppen hade velat vara på plan men det räcker med att se känslorna hos andra personer, människor. Då förstår du vad det betyder för dem och för mig. Det där räcker för mig, det säger allt.

Annons

Har du haft kul?
- Idag? Jag har haft väldigt kul. Det har varit perioder med upp och ner, men det är en del av fotbollen. För att bli bättre måste du hamna i nedläget och sedan i uppläget, så är det då du lyckas. Det är en del av framgångarna, när det går mindre bra. Det har varit en kul resa och jag har njutit av det, säger superstjärnan.

Publicerad 2023-06-05 kl 02:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto