Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Blågults första ord om Zlatans besked - och en potentiell landslagsroll: "Håller igång diskussionen"

Serie A

Zlatan Ibrahimovic har lagt skorna på hyllan.
Nu svarar Stefan Pettersson om beskedet - och om en potentiell roll i landslaget.
- Det kanske finns något, men jag vet såklart inte i dagsläget, säger landslagschefen till Fotbollskanalen.

2:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: MATTEO GIBRAUDI/BILDBYRÅN, JESPER ZERMAN/BILDBYRÅN, Ludvig Thunman/Bildbyrån

Se en intervju med Zlatan Ibrahimovic i spelaren ovan.

Zlatan Ibrahimovic, 41, meddelade sent under söndagen att hans spelarkarriär nu är över, och blev hyllad efter Milans sista ligamatch för säsongen på San Siro. 

Svenska landslagets landslagschef Stefan Pettersson reagerar nu på beskedet. 

- Jag kikade på det i natt, och det är inte jätteoväntat så. Det är det inte, men det hade varit kul att se om han hade kunnat komma tillbaka såklart, säger han till Fotbollskanalen.

Hade ni i landslaget fått några indikationer på att det skulle komma ett besked?
- Nej, inte vad jag vet, så hade ingen fått det. I sådana fall är det väl Janne, då han haft kontakt med Zlatan. Men jag hörde att han sa att inte ens hans familj visste om det. Jag visste i varje fall ingenting, säger Pettersson. 

Annons

Pettersson vet ännu inte så mycket om hur landslaget kommer hantera Ibrahimovics avsked under den kommande landslagssamlingen.

- Jag fick reda på det i natt, men självklart kommer det på något sätt uppmärksammas. Sedan om det hinns med nu eller inte... Vi kommer prata om det såklart. 

Kommer ni ta kontakt med Ibrahimovic under dagen för att stämma av läget?
- Under dagen vet jag inte, men det kommer säkert vara en kontakt för att kolla hur läget är helt enkelt, säger han.

Kommer ni ha ett möte inom landslaget i dag?
- Jag fick reda på det här i natt och har inte pratat med någon, så jag kan inte säga vad vi ska göra i dag. Självklart kommer det här att pratas om, precis som alla pratar om det. Jag kan inte säga att vi just nu har några planer för hur exakt det här ska gå till. Vi i landslaget har en viktig samling som kommer och vi träffas och pratas vid dagligen. Självklart kommer hans beslut att komma upp på bordet, men vad vi gör av det i dag kan jag inte säga. 

Annons

Sveriges förbundskapten Janne Andersson har tidigare öppnat för Ibrahimovic i någon form av ledarroll runt landslaget, samtidigt som den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport hävdat att 41-åringen sedan tidigare är överens med Svenska Fotbollförbundet om en roll. 

På frågan om Blågult kommer erbjuda Ibrahimovic en roll är Petterssons svar:

- Först och främst antar jag att han själv vill landa och veta vad han själv vill göra. Det är hans nya liv, om man ska kalla det så, och vad han vill med det. Sedan håller vi såklart igång diskussionen. Det kanske finns något eller något sätt, men jag vet såklart inte i dagsläget, säger han.

Vad skulle Ibrahimovic kunna ge landslaget i någon roll?
- Jag vill inte spekulera i de här sakerna. Det han har som är unikt är hans vinnarinstinkt, disciplin och mentalitet att prestera på en hög nivå. Den erfarenheten är det inte många som har, och sedan vill jag inte spekulera. Det här får landa, och jag vet inte vad han har för planer. 

Annons

Ibrahimovic gjorde comeback i Blågult under 2021, och var med under senaste EM-kvalsamlingen i mars. Totalt sett blev det 62 mål på 122 A-landskamper. 

Landslagets presstalesperson Petra Thorén ber om att få återkomma gällande eventuell hyllning av Ibrahimovic framöver. 

Publicerad 2023-06-05 kl 07:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto