Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Zlatan till Fotbollskanalen i natt: "Jag kommer att sakna allt"

Serie A

MILANO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic lägger skorna på hyllan.
I en intervju med Fotbollskanalen berättar han nu om sitt beslut.
- Jag kommer att sakna allt, säger den 41-årige superstjärnan.

2:51
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: TV4.

SE INTERVJUN MED ZLATAN IBRAHIMOVIC I SPELAREN OVAN.

Sent under natten till måndag möter Zlatan Ibrahimovic Fotbollskanalen. Det har gått några timmar efter att 41-åringen levererade en nyhetsbomb: han avslutar sin spelarkarriär.

- Det här var ett bra avslut. Det hade inte spelat någon roll att vara på plan. Kroppen hade velat vara på plan men det räcker med att se känslorna i andra personer, människor. Då förstår du vad det betyder för dem och för mig. Det där räcker för mig, det säger allt, säger Ibrahimovic.

Svensken meddelade sitt beslut under ett tacktal på San Siro efter säsongsavslutningen mot Hellas Verona.

Ibrahimovic själv var märkbart rörd när han tackades av och hans eget besked om avslutet fick både lagkamrater och publik att börja gråta.

Annons

- Det var väldigt känslomässigt. Det var många känslor som gick igenom kroppen. Det var fint, väldigt fint. Det betyder mycket för mig och jag är väldigt stolt. Jag accepterar det som väntar och det beslutet jag har tagit.

När Zlatan Ibrahimovic nu har gjort sitt på fotbollsplanen kommer han tillåta sig att titta tillbaka på det som varit och allt han har gått igenom.

- Under den första tiden som väntar ska jag tänka tillbaka på allt jag har gjort, förstå allt jag har gjort och njuta av det jag har gjort. Bara liksom suga in allt det och bara låta det gå igenom och lägga till ett leende på det hela.

Vad kommer du sakna med fotbollen?
- Allt. Jag menar omklädningsrummet, planen, adrenalinet, känslorna, att få göra mål. Allt. Det finns ingen detalj utan hela paketet.

Har du något särskilt minne från de här åren?

Annons
- Det är så många minnen som snurrar i huvudet. Det är det jag menar, första tiden ska allt bara komma tillbaka och man får gå igenom det på ett helt annat sätt. Men det är stort. I dag var fantastiskt och det kunde inte bli bättre än vad det blev. Allt var naturligt.

Ibrahimovic medger att det har varit uppe och ner under sin många år inom elitfobollen.

Han satte punkt med att ha roligt och dra på sina smilband.

- Idag? Jag har haft väldigt kul. Det har varit perioder med upp och ner, men det är en del av fotbollen. För att bli bättre måste du hamna i nedläget och sedan, i uppläget, så är det då du lyckas. Det är en del av framgångarna, när det går mindre bra. Det har varit en kul resa och jag har njutit av det, avslutar Ibrahimovic.

FILIP JAKOBSSON

Publicerad 2023-06-05 kl 02:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto