Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vandaliseringen fortsätter: Zlatan-statyn avsågad - har vält

Sverige (herr)

Vandaliseringen av Zlatan-statyn i Malmö fortsätter.
Nu har den sågats av och välts.
- Nu vill vi veta om någon har hört eller sett något, i så fall ska man vända sig till oss, säger Patric Fors, polisens presstalesperson i region Syd till Fotbollskanalen. 

Foto: TT

När nyheten om att Zlatan Ibrahimovic blivit delägare i Hammarby blev officiell i slutet av november väcktes ilska i Malmö. Sedan dess har statyn föreställande superstjärnan, vilken står i den skånska staden, vandaliserats vid ett flertal tillfällen. Direkt när nyheten blev känd hängde någon en toaletsits runt statyns ena arm och nyligen sågades exempelvis näsan på statyn av.

Nu har statyn sågats av vid fötterna, vilket gjort att den vält. En svart tröja med ordet "Sverige" på har dessutom placerats över huvudet på statyn.

Polis har under natten till söndag varit på plats efter att statyn välts.

ANNONS

- Vi fick in ett samtal till polisens ledningscentral om att en staty utanför Stadion blivit vandaliserad. Vi hade en polispatrull vid platsen vid 03:00-tiden i morse där vi kunnat konstatera skadegörelse. En anmälan om skadegörelse är upprättad, i nuläget finns det inga misstänkta eller gripna i ärendet, säger Patric Fors, polisens presstalesperson i region Syd till Fotbollskanalen och fortsätter: 

- Nu vill vi veta om någon har hört eller sett något, i så fall ska man vända sig till oss.

Det här är inte första gången statyn vandaliseras, hur jobbar polisen gällande att detta skett upprepade gånger?
- Vi kan ju bara konstatera att man utfört skadegörelse vid olika tillfällen på samma staty. Det är inte vår sak att avgöra vad som ska ställas var, det är egentligen en fråga till Malmö Stad. Det vi kan göra är att försöka utreda och titta på de ingångsvärdena som finns. Det är alltid svårt att utreda skadegörelse om ingen har sett eller hört något och om vi inte hittar några tekniska spår på platsen, säger Fors. 

ANNONS

I dagarna blev Zlatan Ibrahimovic klar för Milan som spelare. Han har tidigare representerat Malmö FF, både som junior och senior.

Statyn finns utanför MFF:s hemmaarena. Den avtäcktes i oktober förra året. Då var Ibrahimovic själv på plats.

Fotograf: TT.

Publicerad 2020-01-05 kl 08:16
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto