Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nyförvärv på väg in i Bajen - som ger svar om Matko, Finnbogason och Jeremejeff

Allsvenskan

STOCKHOLM. Hammarby ska värva i sommar, berättar Marti Cifuentes.
Och nu kommenterar man läget kring spelare som Aljosa Matko, Alfred Finnbogason, Alexander Jeremejeff och Dennis Widgren.

1:55
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Bubacarr Trawally i spelaren ovan.

Williot Swedberg och Mayckel Lahdo har sålts till Celta Vigo respektive AZ. Men det kan hända mer än så i Hammarby under sommaren. Exempelvis avgörs Aljosa Matkos framtid i klubben inom kort. Det avslöjar tränaren Marti Cifuentes efter 2-2 mot Häcken under söndagen.

Matko har varit utlånad till Olimpija i Slovenien men är nu tillbaka på Årsta IP.

- Vad gäller Matko får vi se vad som händer. Han är en bra spelare också. De närmaste dagarna ska vi analysera oss fram till vad som är det bästa för honom och klubben, tillsammans med Jesper (Jansson, sportchef), säger Cifuentes.

Tränaren förklarar också att han räknar med att klubben kommer förstärka truppen under sommarfönstret.

ANNONS

- Ja. Vi har en bra trupp, men vi planerar för det eftersom några spelare lämnar. Några spelare borde komma in. Men vi behöver nödvändigtvis inte ta spelare utifrån, det kan vara från HTFF. Det viktiga är att vi vet vad vi vill ha. Jesper och Mikael (Hjelmberg, chefsscout) förstår vad jag vill ha och vad vi behöver.

Jansson bekräftar annars att klubben träffat Alfred Finnbogason, som lämnar Bundesliga-klubben Augsburg i sommar och som tidigare värvats till Helsingborg av Bajens sportchef.

- Vi träffar jättemånga. Ni vet inte om hälften, eller ens en tiondel. Men jag kan inte kommentera alla. Vi kan inte släppa en fis utan att det skrivs om det. Vi kan inte kommentera allt, det är helt omöjligt.

Ett liknande svar ger sportchefen kring Alexander Jeremejeff, som placerats i Hammarby av Discovery+-experten Alexander Axén i podcasten Fans Corner Sverige. Men Jansson hintar om att en sådan värvning kan bli svår att lösa.

ANNONS

- Vi scannar av marknaden hela tiden. Men vi kan inte kommentera allting. Det är klart att det är skönt att ha spelare som gör mål. Men oftast finns det ingen marknad inom Sverige för den typen av spelare, tyvärr.

I sommar går tre Bajen-spelares kontrakt ut. Det rör sig om mittbacken Richard Magyar, mittfältaren Abdul Khalili och vänsterbacken Dennis Widgren som sitter på utgående avtal.

- Magyar kommer att vara kvar i klubben. "Abbe" har fått ett kontraktsförslag. Med Dennis får vi se. Vi har inte suttit ner.

Tidigare har Fotbollskanalen kunnat avslöja att Magyar överväger att sluta spela fotboll och enbart satsa på sin karriär utanför planen. Lagkaptenen studerar psykologi och Bajen vill även ta del av hans kunskap inom det området.

På frågan om det är som spelare Magyar kommer att bli kvar inom klubben svarar Jesper Jansson:

ANNONS

- Det hoppas jag.

Nämnde Widgren ligger lågt om sin framtid.

- Jag vet faktiskt inte. Vi får se, säger backen när Fotbollskanalen frågar vad som händer med honom framöver.

Hur går dialogen med Hammarby?
- Vi har inte pratat så mycket, faktiskt. Men det kommer nog framöver nu.

Widgren säger sig inte veta vad han för alternativ och inte heller när hans framtid kommer ha klarnat.

Under söndagen bekräftade i övrigt Degerfors succéforward Abdelrahman Saidi, för Fotbollskanalen, att Hammarby för diskussioner om att köpa loss honom.

Efter Hammarby-Häcken bekräftade även Jesper Jansson att Bajen nobbat bud på vänsterbacken Mohanad Jeahze och Darijan Bojanic. Enligt honom vill klubben inte sälja några fler spelare i sommar.

Publicerad 2022-06-27 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto