Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Nyman nobbade miljoner och allsvenska konkurrenter: "Spelade inte så stor roll"

Sverige (herr)

ALMANCIL. Christoffer Nyman nobbade stora pengar utomlands och konkurrenter i allsvenskan.
Nu nämns han som en av de största någonsin i IFK Norrköping.
- Det känns lite konstigt, säger han till Fotbollskanalen.

4:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Christoffer Nyman i spelaren ovan.

Christoffer Nyman är IFK Norrköping. Han växte upp i staden och började spela för laget. Via pojk- och juniorlag tog han klivet upp i A-laget och sköt som 18-åring upp laget i allsvenskan. Fem år senare var han en av huvudpersonerna när det blev SM-guld.

Sedan testade anfallaren vingarna i tyska Eintracht Braunschweig i två och ett halvt år innan han i januari 2019 återvände hem till IFK Norrköping.

Efter att långsamt ha varit med och sett sitt lag sjunka i allsvenskan efter att ha slutat femma, sexa, sjua, tolva, så var en hel del supportrar oroliga nu när Nymans kontrakt gick ut. Oroliga över att han skulle lämna klubben och i stället hoppa på ett nytt äventyr utomlands, eller ännu värre, gå till en allsvensk konkurrent.

Annons

Men så blev det inte.

I förra veckan valde den 30-åriga lagkaptenen Nyman att förlänga och skrev på ett nytt fyraårskontrakt med IFK Norrköping.

Efter landslagets träning i Almancil berättar anfallaren för Fotbollskanalen om varför han vill stanna i "Peking".

- IFK var med på tapeten hela tiden. Sedan hade man ju koll på vad (för intresse) som kom in utifrån och varken jag eller IFK ville att det skulle dra ut på tiden och till slut sa jag att vi kör på IFK. Jag ville inte sitta i januari och inte ha något klart och jag ville inte heller att IFK skulle sitta och inte veta om man behöver ha in en anfallare eller inte. Det blev bra till slut, säger han.

Finns det någon utköpsklausul eller något i kontraktet som gör att du kan lämna?
- Nej det finns inget sådant.

Betyder det här att du är hemma för gott?

Annons
- Ja det är ju ett långt kontrakt och det ville vi både. Fyra år kändes bra. Sedan får man väl se om man spelar längre än till när man är 34 år. Det får man väl hoppas. Vi får se, men tanken är att jag är kvar här för gott.

Fanns det annat intresse?
- Ja det fanns det. Det var från lite överallt, men inget som jag kände var under kriterierna som jag vill ha.

Var det något som ändå var lite intressant?
- Det ekonomiska på vissa ställen var väl intressant, men så som jag funkar så kanske jag inte vill flytta dit helt själv i några år.

Det ryktades om att andra allsvenska lag var intresserade - fanns det något intressant där?
- Men det är bara "Peking" som gäller. Så det spelade inte så stor roll.

När Christoffer Nyman förlängde kontraktet blev det stor glädje bland supportrarna och på sociala medier skrev flera att anfallaren nu är bland de största någonsin i klubben, och en del menade att han till och med är den störste.

Annons

- Reaktionerna har varit fantastiska. Lika mycket kärlek jag får av fansen vill jag ge till fansen. Mitt hjärta är för den här klubben, som både spelare och supporter. Så det känns jättebra att få det stödet, säger han.

Betyder det något för dig att bli jämförd med de största?
- Ja, det är bara att det känns lite konstigt.

Nu vill Nyman att det blir ordning och reda i klubben och att laget lyfter i tabellen.

- Det som vi behöver nu är stabilitet och kontinuitet i vad vi vill. Under förra året hade vi tre olika spelsätt, först Rikards (Norling) sätt som vi hade haft i ett och ett halvt år och som vi var inkörda med. Sedan blev det lite annorlunda när Anes (Mravac) och Vedran (Vucicevic) tog över, och sedan kom Glen in med sin idé. Det är tre olika spelsätt på ett år, det är klart att det tar tid att anpassa sig, och sedan var det en del nya spelare som också ska anpassa sig. Det blev ett mellanår med att det blev lite rörigt. Men nu ser vi framåt.

Annons

Nyman fortsätter:

- Vi kommer från en väldigt tung säsong och nu får Glen (Riddersholm, tränare) en hel försäsong och får starta på sitt sätt. Så man är väldigt förhoppningsfull. Men vi har ju tappat en del spelare och vi behöver värva fler. Så vi behöver bredda och toppa lite till, men det ska bli intressant nu på försäsongen att se vad Glen får in för nya tankar och idéer.

En av spelarna som har lämnat är Linus Wahlqvist, som har flyttat till Polen. En jobbig förlust, menar Nyman.

- Det är klart att det är ett tungt tapp, både i omklädningsrummet och på plan. Han är en bra ledare. Och personligen är det också jättetråkigt att han har lämnat, säger han.

Däremot är Nyman glad över att Arnor Sigurdsson är kvar och har kontrakt fram till sommaren.

- Han är fantastisk. Det han gjorde för oss när han kom tillbaka var otroligt med tanke på att vi låg i den sitsen. Så han kommer att lyfta oss ordentligt, säger Nyman.

Annons
Publicerad 2023-01-05 kl 12:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto