Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Wahlstedt bekräftar bud från toppklubb - och La Liga-intresse: "Kan bli spännande"

Eliteserien

ALMANCIL. Leopold Wahlstedt gör succé i Norge och kan byta klubb i vinter.
Nu bekräftar keepern bud från Bodö/Glimt - och intresse från Villarreal.
- Det kan bli spännande i januari, säger han till Fotbollskanalen.

5:06
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se en intervju med Wahlstedt i spelaren.

Den senaste tiden har Leopold Wahlstedt visat framfötterna i Odd och det har gjort att andra klubbar rycker i 23-åringen. Tidigare har exempelvis huvudstadsklubben Vålerenga intresserat sig för honom och han har placerats i klubbar som Udinese, Genoa och Besiktas. I vinter har det dock främst rapporterats om att Bodö/Glimt, som gjort succé i Europa de senaste åren, och La Liga-klubben Villarreal har Wahlstedt på sin radar.

Målvakten har ett år kvar på sitt kontrakt med Odd och öppnar för en flytt i vinter.

- Det kan bli spännande i januari, säger Wahlstedt.

Han har ambitioner om att ta nästa kliv i karriären framöver.

Annons

- Jag vill utmana mig själv och se hur långt jag kan gå. Men jag har ingen stress.

Vad är status just nu?
- Jag vet själv inte riktigt vad som kommer hända. Det har varit något bud, det finns intressen och det cirkulerar rykten. Jag har ett år kvar med Odd och händer det ingenting nu så kör jag på i Odd. Jag har full respekt för klubben

Nyligen skrev Nettavisen att Bodö/Glimt lagt ett bud på omkring tio miljoner kronor på Wahlstedt. Men att Odd planerade att förkasta det.

De nobbade budet från Bodö/Glimt?
-
Det läste jag i alla fall.

Vad vet du själv?
-
Det är så jag förstått det också, att det varit ett bud där.

Kan de komma tillbaka? Kan det bli aktuellt ändå?
-
Det vet jag inte. Det får vi se.

Hade det varit ett intressant steg att gå till Bodö/Glimt?
-
Egentligen gillar jag inte att kommentera speciella lag så men det är helt klart ett imponerande projekt som de har där. Men det är lite lättare (att ta ställning) när man har flera alternativ och kan ställa alla mot varandra.

Annons

Vidare bekräftar Wahlstedt att La Liga-sjuan Villarreal har ögonen på honom. Och landslagsmålvakten lockas av att lämna Norge.

- Det kan absolut bli aktuellt att flytta utomlands. Men det ska vara bra för mig, med allt vad det innebär. När det väl kommer får jag tänka noga och ta ett bra beslut. Men jag vet att det funnits kontakt med Villarreal.

Hur resonerar du kring att ta ett större kliv kontra mindre kliv med tanke på speltid i den eventuellt nya klubben?
-
Exakt hur jag tänker kan jag hålla för mig själv och familjen. Men det finns många olika vägar man kan ta. Det är svårt att veta vad som är rätt och fel. Det är mycket tillfälligheter inom fotbollen också. Jag får helt enkelt tänka igenom det noga och se vad som blir bäst för mig.

- Det vi kommit fram till är att se på saken nu i januari, att det kommer komma lite mer (förfrågningar) och så får vi ta ett beslut. Men jag har ingen stress. Jag kan absolut vara kvar i Odd.

Annons

Odd har försökt förlänga med Wahlstedt men han har sagt nej hittills.

- För några månader sedan försökte de förlänga med mig men då kom jag fram till att jag inte skulle förlänga då, att vänta. Nu får vi se vad som händer.

Tror du att det kommer hända något i januari? Vad är magkänslan?
-
Jag vill inte jinxa något. Men det är klart, det finns klubbar som är intresserade. Det vet jag. Sen ska det bli konkret också och det ska vara rätt tajming. Jag tar det lite som det kommer. Jag har ingen stress.

I fjol var Wahlstedt med på två samlingar med det "riktiga" A-landslaget. Just nu är han på plats i Algarve för januariturnén och förväntas få göra sin debut i Blågult.

Publicerad 2023-01-04 kl 17:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto