Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

RF kritiserade SHL - nu svänger man: "Inte mycket att göra åt saken"

Allsvenskan

Riksidrottsförbundet riktade kritik mot SHL:s samarbetsavtal med Nordic Bet - men väljer att hålla lägre profil angående Svensk Elitfotbolls avtal med Unibet.
- Det finns inte så mycket att göra åt saken, säger RF:s ordförande Björn Eriksson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Under 2016 tecknade SHL ett avtal med det utländska spelbolaget Nordic Bet. Riksidrottsförbundet (RF) tog då avstånd från beslutet. Både på grund av den lag som säger att utländska spelbolag inte har tillstånd att verka i Sverige, och den förhöjda risken för matchfixning inom sporten.

- Matchfixing är ett av de största hoten mot idrotten och måste motverkas på alla sätt som går. Studier visar att spel på enskilda moment i matcher och låga serier ökar riskerna för matchfixing. Därför utgår jag från att SHL har ställt krav på att Nordic bet inte ska erbjuda den typen av spel som en del av samarbetet, sa Björn Eriksson till RF:s hemsida då.

ANNONS

I dag avslöjade Fotbollskanalen att Svensk Elitfotboll, som representerar klubbarna i allsvenskan och superettan, bryter med Svenska Spel och inleder ett sexårigt samarbete med Unibet värt minst 780 miljoner kronor.

Från RF:s sida är tonläget annorlunda i dag i jämförelse med hur det lät när SHL tecknade avtalet med Nordic Bet.

- Situationen om man jämför med förra gången jag uttalade mig är tämligen annorlunda, säger Eriksson till Fotbollskanalen.

Han refererar till den lag som träder i kraft 2019. Den går i korthet ut på att utländska spelbolag nu får söka speltillstånd i Sverige och att annonserna även blir lagliga.

Hur ser du på spelbolagens maktsituation inom svensk sport?
- Man kan gilla eller ogilla situationen, men det är en konkurrenssituation och en fri marknad och det finns egentligen inte så mycket att göra åt saken.

ANNONS

- Man ska nog ta det jag säger med en nypa salt, men jag tror att det är så pass enkelt att Svenska Spel inte kommit överens med allsvenskan, och att den möjligheten inte riktigt fanns det här gången.

Svenska Spels avtal, som är värt 92 miljoner kronor per år, löper ut 2019. Unibets samarbetsavtal, värt uppemot 150 miljoner per år, tar vid i januari 2020.

Publicerad 2018-06-28 kl 11:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto